Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη εξέλιξη: Η Εσθονία σχεδιάζει να αγοράσει F – 16 και να τα δώσει στην Ουκρανία

Επικίνδυνη εξέλιξη: Η Εσθονία σχεδιάζει να αγοράσει F – 16 και να τα δώσει στην Ουκρανία
Η Εσθονία δεν έχει επί του παρόντος στη διάθεσή της τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη
Η Εσθονία σχεδιάζει να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 και να τα μεταφέρει στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας αυτής Urmas Reinsalu.
«Νομίζω ότι είναι πολύ λογικό», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kiev Independent.
Ο Reinsalu αναγνώρισε ωστόσο ότι η χώρα του δεν έχει επί του παρόντος τέτοια αεροσκάφη στη διάθεσή της.
Στις 9 Μαρτίου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η Ουάσιγκτον δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους να πετούν με μαχητικά αεροσκάφη F-16, υπενθυμίζει το TASS.
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είπε ότι η προμήθεια αμερικανικών μαχητικών δεν αποτελεί προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση.
Ωστόσο, το NBC ανέφερε στις 4 Μαρτίου ότι δύο Ουκρανοί πιλότοι είχαν φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για πιθανή εκπαίδευση σε δυτικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του F-16.
Ο Christopher Grady, αναπληρωτής επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι οι παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία είναι πολύ ακριβές, αλλά θα μπορούσαν να διατεθούν πόροι για τον απαραίτητο εξοπλισμό στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης