Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι ζήτησε ο Prigozhin, επικεφαλής της Wagner, με επιστολή του στο Emmanuel Macron

Τι ζήτησε ο Prigozhin, επικεφαλής της Wagner, με επιστολή του στο Emmanuel Macron
Αιτήθηκε την προστασία του Dmitry Syty που είναι Γάλλος πολίτης
Ο ιδρυτής της ομάδας Wagner, Yevgeny Prigozhin, έγραψε επιστολή στον Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, όπου προστασία για το γιο του επικεφαλής του Ρωσικού Οίκου στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που σκοτώθηκε τρομοκρατική επίπεδη.
Δημοσιεύτηκε η αντίστοιχη επιστολή του Prigozhin. το κανάλι του γραφείου τύπου του στο Telegram το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 .
Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε! …
Ο γιος του Dmitry Syty είναι Γάλλος πολίτης και ζει στη Γαλλία.
Σας ζητώ να δώσετε οδηγίες ότι ο Dmitry αξίζει να προστατεύσετε τον γιο του από τους τρομοκράτες που προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν».-
Επιπλέον, ο Prigozhin πρόσθεσε στην επιστολή που έγραψε ότι ο Syty, ο οποίος εργαζόταν ως διευθυντής του Russia House στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Αφρική.
Δολοφονήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2022.
According to the embassy, Dmitry Syty was hospitalized after an explosive device detonated when he opened a parcel he received by mail. (file photo)

«Οι επιτιθέμενοι τοποθέτησαν εκρηκτικά σε μια συσκευασία που απειλούσε να σκοτώσει τον γιο του», έγραψε ο Prigozhin.
Τον Δεκέμβριο του 2022, ο πρόεδρος του Ρωσικού Οίκου Dmitry Syty Σίτι, νοσηλεύτηκε πρπτου αποβιώσειστο Μπανγκούι ύστερα από απόπειρα δολοφονίας με παγιδευμένο πακέτο.
Ο Bienvenyu Zokue, επικεφαλής της αστυνομίας, είπε ότι ο Syty είχε προηγουμένως επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία λόγω απειλών.
Ανώτερη πηγή από την τοπική αστυνομία είπε στο RIA Novosti ότι η αστυνομία της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας ερευνά πώς η DHL παρέδωσε ένα δέμα που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό στο Syty.
Demonstration supporting Russia and China in Bangui, CAR - RIA Novosti, 1920, 22.03.2023
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης