Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόκκινος συναγερμός – Οι ΗΠΑ έστειλαν πυρηνικό υποβρύχιο στη Μέση Ανατολή

Κόκκινος συναγερμός – Οι ΗΠΑ έστειλαν πυρηνικό υποβρύχιο στη Μέση Ανατολή
Πρόκειται για μία επίδειξη δύναμης προς το Ιράν
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέπτυξε ένα υποβρύχιο με κατευθυνόμενους πυραύλους ικανό να μεταφέρει έως και 154 Tomahawk στη Μέση Ανατολή, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Πρόκειται για μία επίδειξη δύναμης προς το Ιράν μετά τις πρόσφατες εντάσεις στην περιοχή.
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σπάνια αναγνωρίζει τις θέσεις ή την ανάπτυξη των υποβρυχίων του.
Ο Timothy Hawkins, εκπρόσωπος του 5ου Στόλου που εδρεύει στο Μπαχρέιν, αρνήθηκε να σχολιάσει την αποστολή του υποβρυχίου ή τι οδήγησε στην ανάπτυξή του.
Ανέφερε πως το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, με βάση το Kings Bay της Τζόρτζια, πέρασε από τη Διώρυγα του Σουέζ την Παρασκευή (7/4).
«Είναι σε θέση να μεταφέρει έως και 154 πυραύλους Tomahawk και έχει αναπτυχθεί στον 5ο Στόλο των ΗΠΑ για να βοηθήσει στη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και σταθερότητας», περιορίστηκε να αναφέρει ο Hawkins.
Ο 5ος στόλος περιπολεί το κρίσιμο στενό του Ορμούζ, στον Περσικό Κόλπο μέσω του οποίου διέρχεται το 20% του συνόλου του πετρελαίου.
Η περιοχή της περιλαμβάνει το στενό Bab el-Mandeb στα ανοιχτά της Υεμένης και την Ερυθρά Θάλασσα που εκτείνεται μέχρι τη Διώρυγα του Σουέζ, την αιγυπτιακή πλωτή οδό που συνδέει τη Μέση Ανατολή με τη Μεσόγειο Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης