Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκίνηση στη Μόσχα στην κηδεία του πολεμικού ανταποκριτή Tatarsky – Παρόντες στην τελετή ο Prigozhin και οι στρατηγοί των Wagner

Συγκίνηση στη Μόσχα στην κηδεία του πολεμικού ανταποκριτή Tatarsky – Παρόντες στην τελετή ο Prigozhin και οι στρατηγοί των Wagner
Πάνω από 1.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο κοιμητήριο για να αποχαιρετήσουν τον Tatarsky μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής των Wagner Yevgeny Prigozhin
Σχετικά Άρθρα
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο νεκροταφείο Troyekurovskoye στη Μόσχα για να αποχαιρετήσει τον πολεμικό ανταποκριτή και εθελοντή Vladlen Tatarsky (πραγματικό όνομα Maxim Fomin), που σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση την Κυριακή 2 Απριλίου.
Πάνω από 1.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο κοιμητήριο για να αποχαιρετήσουν τον Tatarsky μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής των Wagner Yevgeny Prigozhin, τον διοικητή της διεθνούς ταξιαρχίας "Pyatnashka" Akhra Avidzba, τον τραγουδιστή ραπ Akim Apachev και τον ηγέτη του LDPR Patry Leonid Slutsky.
Ο αποχαιρετισμός περιελάμβανε στρατιωτικές τιμές, με τιμητική φρουρά.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν στρατιωτικοί, εθελοντές και πολίτες, αλλά και πλήθος νέων.
Τα μέτρα ασφαλείας στο νεκροταφείο ενισχύθηκαν: η πρόσβαση των οχημάτων στο νεκροταφείο ήταν αποκλεισμένη και η είσοδος ήταν δυνατή μόνο μέσω ανιχνευτή μετάλλων και με σχολαστική έρευνα της αστυνομίας.
Ο Tatarsky ήταν εθελοντής στην πολιτοφυλακή Novorossiya και αργότερα στρατιωτικός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής.
Έγραψε δύο αυτοβιογραφικά βιβλία, ίδρυσε ένα blog μαζί με έναν άλλο εθελοντή, γνωστό μόνο ως «Admin».
Το blog κέρδισε τη συμπάθεια μεταξύ εθελοντών, στρατιωτικών, ανθρωπιστών ακτιβιστών και στρατιωτικών ρεπόρτερ.
Λίγο πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Tatarsky και ο Admin αναχώρησαν για το Donetsk και συμμετείχαν σε μια σειρά από επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της καταιγίδας της Μαριούπολης, όπου υπηρέτησαν ως χειριστές drones.
Ο Tatarsky συνδύασε τη στρατιωτική του θητεία με blogging, δημιουργικές εκδηλώσεις και συγκέντρωση χρημάτων για ανθρωπιστικούς λόγους.
Σκοτώθηκε στις 2 Απριλίου σε έκρηξη στο καφέ στο Universitetskaya Embankment στην Αγία Πετρούπολη, ενώ φιλοξενούσε μια δημιουργική εκδήλωση.
Πάνω από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Zakharova: Η υποκριτική Δύση δεν τολμά να καταδικάσει τη δολοφονία του πολεμικού ανταποκριτή Vladlen Tatarsky

Οι δυτικές χώρες δεν μπορούσαν να καταδικάσουν την τρομοκρατική επίθεση στον πολεμικό ανταποκριτή Vladlen Tatarsky [πραγματικό όνομα Maxim Fomin], έγραψε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στο κανάλι της στο Telegram το Σάββατο 8 Απριλίου 2023.
«Πάνω από έξι ημέρες που πέρασαν από τη στιγμή της έκρηξης σε εκείνο το καφενείο της Αγίας Πετρούπολης, ούτε ένας Δυτικός «πρωταθλητής» της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της ασφάλειας των δημοσιογράφων δεν κατάφερε να πει ούτε μια λέξη που καταδικάζει αυτή τη σκληρότητα, φρικτή από κανέναν άνθρωπο. πρότυπα, ούτε εξέφρασε απλή συμπόνια για τα θύματά της», σημείωσε.
Ο διπλωμάτης επεσήμανε ότι, αντίθετα, έγιναν δηλώσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως «δημόσια δικαιολόγηση της τρομοκρατίας», ενώ η Darya Trepova που κατηγορείται για την επίθεση παρουσιάζεται ως θύμα στη Δύση.
«Η φιλελεύθερη υποκρισία έχει μετατρέψει την πολιτική της Δύσης σε μια γραμμή συγκέντρωσης αντιανθρωπισμού.
Πρώτον, υπήρξε σκόπιμη σιωπή για τις δολοφονίες των Vladlen Tatarsky, Darya Dugina, Oleg Klokov και το επόμενο βήμα είναι η δικαιολόγηση της βίας κατά "εχθρικών" δημοσιογράφων.
Δεν ορρωδούν προ ουδενός», κατέληξε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης