Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίτρινος πυρετός: Γιατί η Κίνα αυξάνει για πέμπτο μήνα τα συναλλαγματικά αποθέματά της σε χρυσό

Κίτρινος πυρετός: Γιατί η Κίνα αυξάνει για πέμπτο μήνα τα συναλλαγματικά αποθέματά της σε χρυσό
Το συνολικό απόθεμά της έχει φτάσει έτσι τους 2.068 τόνους, ενώ είχε αυξηθεί κατά 102 τόνους τους τέσσερις μήνες πριν τον Μάρτιο
Για πέμπτο συναπτό μήνα αύξησε τα αποθέματά της σε χρυσό η κεντρική Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας των τραπεζών παγκοσμίως να ενισχύσουν το απόθεμά τους στο πολύτιμο μέταλλο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Η PBOC ενίσχυσε το απόθεμά της κατά 18 τόνους τον μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία στον ιστότοπό της ενώ πολλοί παράγοντες της αγοράς χρυσού επισημαίνουν ότι υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο να έχει διαμορφώσει και «κρυφά» αποθέματα μέσω της αγοράς της Σαγκάης.
Το συνολικό απόθεμά της έχει φτάσει έτσι τους 2.068 τόνους, ενώ είχε αυξηθεί κατά 102 τόνους τους τέσσερις μήνες πριν τον Μάρτιο.
Διάφορα κράτη ανά τον κόσμο στρέφονται στον χρυσό εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων και υψηλού πληθωρισμού.
Η ζήτηση εκ μέρους κεντρικών τραπεζών σημείωσε αύξηση για δεύτερο συναπτό έτος το 2022, με τους μεγαλύτερους αγοραστές τον Ιανουάριο του 2023 να είναι η Τουρκία, η Κίνα και το Καζακστάν, σύμφωνα με το World Gold Council.
Η τιμή του χρυσού άγγιξε υψηλό ενός και πλέον έτους αυτή την εβδομάδα, μετά τα στοιχεία που έδειξαν εντεινόμενη αδυναμία της οικονομίας των ΗΠΑ.
Η τραπεζική κρίση η οποία ξέσπασε τις προηγούμενες εβδομάδες ενίσχυσε περαιτέρω τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.
Τα συναλλαγματικά αποθέματα της PBOC, εξάλλου, ανήλθαν στο τέλος Μαρτίου στα 3,1839 τρισ. δολάρια, αυξημένα κατά 50,7 δισ. δολ. σε σχέση με τα τέλη Φεβρουαρίου.
Gold Hits $2K Amid US Banking Contingency - Will US Senate End Dol…
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης