Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία στρέφεται στην Ινδία για οικονομική βοήθεια - Η σημαντική επίσκεψη στη σύμμαχο της Ρωσίας

Η Ουκρανία στρέφεται στην Ινδία για οικονομική βοήθεια  - Η σημαντική επίσκεψη στη σύμμαχο της Ρωσίας
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Emine Dzhaparova θα ζητήσει από την Ινδία ανθρωπιστική βοήθεια και εξοπλισμό
Στην Ινδία στρέφεται για οικονομική βοήθεια η Ουκρανία.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Emine Dzhaparova θα ζητήσει από την Ινδία σε επίσκεψή της ανθρωπιστική βοήθεια και εξοπλισμό για την επισκευή ενεργειακών υποδομών που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας ανακοίνωσε πως η Ουκρανή υπουργός θα φτάσει στην ασιατική χώρα την Κυριακή (9/4/2023) για μία τετραήμερη επίσκεψη κατά την οποία οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τις σχέσεις τους, την κατάσταση στην Ουκρανία και παγκόσμια θέματα, αναφέρει το Reuters.
Η Ινδία, η οποία έχει την προεδρία των G20 φέτος, έχει αρνηθεί να κατηγορήσει την Ρωσία για την επιχείρηση στην Ουκρανία και έχει αναζητήσει μια διπλωματική λύση ενισχύοντας παράλληλα τις αγορές ρωσικού πετρελαίου.
«Η Ουκρανία ζήτησε από την Ινδία μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων φαρμακευτικών, ιατρικού εξοπλισμού και ενεργειακού εξοπλισμού, για την επισκευή υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου», ανέφερε ινδική εφημερίδα.

Επίσκεψη προ Putin

Η Dzhaparova στην πρώτη επίσκεψη υπουργού από την Ουκρανία στην Ινδία θα ζητήσει από το Νέο Δελχί να στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα για την ειρήνη» στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί την Ινδία τον Ιούλιο για μια σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και αναμένεται να επιστρέψει τον Σεπτέμβριο για μια σύνοδο κορυφής των G20.
Ενώ βρίσκεται στην Ινδία, η Dzhaparova θα θέσει επί τάπητος τη φόρμουλα ειρήνης 10 σημείων του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και θα καλέσει την Ινδία να προσθέσει την «κρίσιμη παγκόσμια φωνή» της για την οικοδόμηση μιας αποδοχής υπέρ της, ανέφερε η εφημερίδα.
Η Ουκρανία επιθυμεί να λάβει πρόσκληση για να συμμετάσχει στις συναντήσεις των G20 και ο Zelensky να κληθεί να μιλήσει με τους ηγέτες κατά τη σύνοδο κορυφής τους.
Τέλος η Dzhaparova αναμένεται να προσκαλέσει τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi να επισκεφθεί το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης