Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Υποκριτής ο Macron για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων εκτός της εθνικής επικράτειας – Δεν επικρίνει τις ΗΠΑ

Ρωσία:  Υποκριτής ο Macron για την ανάπτυξη τακτικών  πυρηνικών όπλων  εκτός της εθνικής επικράτειας – Δεν επικρίνει τις ΗΠΑ
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κινέζο ηγέτη Xi Jinping, ο Emmanuel Macron δήλωσε ότι η Γαλλία αντιτίθεται στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων εκτός της εθνικής επικράτειας των πυρηνικών δυνάμεων.
Ασκώντας κριτική για την της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων πέρα από την εθνική επικράτεια, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron επέκρινε επί της ουσίας την πολιτική των ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σε συνέντευξή του, η οποία ανέβηκε εν μέρει στο κανάλι Telegram του δημοσιογράφου Pavel Zarubin το Σάββατο 8 Μαρτίου 2023.
«Είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε τόσο σφοδρή κριτική προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από τον Πρόεδρο της Γαλλίας», σημείωσε ειρωνικά ο εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τα σχόλια του Macron.
Μιλώντας νωρίτερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κινέζο ηγέτη Xi Jinping, ο Macron δήλωσε ότι η Γαλλία αντιτίθεται στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων εκτός της εθνικής επικράτειας των πυρηνικών δυνάμεων.
Στις 25 Μαρτίου 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Vlarimir Putin δήλωσε ότι, κατόπιν αιτήματος της Λευκορωσίας, η Ρωσία θα αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά της όπλα στη δημοκρατία, όπως κάνουν οι ΗΠΑ στο έδαφος των συμμάχων τους εδώ και πολύ καιρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης