Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στους αμερικανούς με τον ρωσικό «Φλεγόμενο Ήλιο» - Τι κάνει τους θερμοβαρικούς πυραύλους τόσο επικίνδυνους

Πανικός στους αμερικανούς με τον ρωσικό «Φλεγόμενο Ήλιο» - Τι κάνει τους θερμοβαρικούς πυραύλους τόσο επικίνδυνους
Τι κάνει τους ρωσικούς θερμοβαρικούς πυραύλους τόσο επικίνδυνους;
Καταστρέψτε το πριν σας καταστρέψει!
Αμερικανός εμπειρογνώμονας προτείνει οι Ουκρανικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ που τους στηρίζει να καταστρέψουν το ρωσικό TOS-1A «πριν φθάσει στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας
Μετά την πρόσφατη παράδοση του TOS-1A «Solntsepek» που σημαίνει Φλεγόμενος Ήλιος… στις ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις, ένας εμπειρογνώμονας της άμυνας των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι αυτό το σύστημα πρέπει να καταστραφεί πριν ξεκινήσει να δρα στο πεδίο της μάχης.

Από την αρχή της ουκρανικής σύγκρουσης, η Ρωσία χρησιμοποιεί θερμοβαρικούς εκτοξευτές πυραύλων στην Ουκρανία.
Ωστόσο στις 3 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι αερομεταφερόμενες μονάδες τους ήταν πλέον εξοπλισμένες με το τρομερό σύστημα TOS-1A Solntsepek που φέρει θερμοβαρικές κεφαλές.

Οι ρώσοι θεωρούν ότι το Solntsepek (Φλεγόμενος Ήλιος) «προκαλεί πανικό».
Η Ρωσία είναι η «πρώτη φορά» που εξοπλίζει τα αερομεταφερόμενα στρατεύματά της με θερμοβαρικά όπλα.
Ένας Ρώσος συνταγματάρχης ανέφερε ότι τους δόθηκαν εξαιρετικά τρομακτικά όπλα που δεν έχουν αντίστοιχα οι δυτικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ και ότι το TOS-1 προκαλεί πανικό στους Ουκρανούς.
Ρωσικά θερμοβαρικά οπλικά συστήματα TOS-1 χρησιμοποιούνται επίσης στο Bakhmut και από τις εικόνες αποδεικνύεται ότι προκαλούν βιβλικές καταστροφές.

Οι αμερικανοί ανησυχούν…

Το οπλικό σύστημα Solntsepek έχει αναδειχθεί ως κρίσιμο στοιχείο των επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία και από ότι φαίνεται θα χρησιμοποιηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις για να αποδεκατίσουν την σχεδιαζόμενη Ουκρανική αντεπίθεση.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες με έδρα τις ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα του συστήματος να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο πεδίο της μάχης.
Ο David Hambling, ένας διακεκριμένος αμερικανός αμυντικός εμπειρογνώμονας…προτείνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να νικήσετε αυτό το οπλικό σύστημα είναι να καταστραφεί πριν ξεκινήσει να λειτουργεί.
Ο David Hambling πρόσθεσε ότι τα ρωσικά βαριά φλογοβόλα Solntsepek είναι πολύ ισχυρά και κρίσιμα στον ρωσικό στρατό.
Ο εμπειρογνώμονας εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με την έκταση της ζημιάς που αυτό το οπλικό σύστημα θα μπορούσε να προκαλέσει στην ουκρανική υποδομή.
Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε επίσης ότι το TOS-1A προκαλεί σοκαριστικές καταστροφές, κανείς στρατιώτης δεν μπορεί να επιζήσει εάν βρεθεί εντός του πεδίου δράσςη των θερμοβαρικών πυραύλων….

Τι κάνει τους ρωσικούς θερμοβαρικούς πυραύλους τόσο επικίνδυνους;

Το TOS-1 ή TOS-1A είναι ένας εκτοξευτής πολλαπλών πυραύλων με 30 ή 24 κάννες εξοπλισμένες με θερμοβαρικές κεφαλές. Δημιουργήθηκε για να στοχεύει στρατεύματα και δυνάμεις σε οχυρωμένες θέσεις, ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα και οχήματα μεταφοράς σε ανοιχτούς χώρους.
Ο Αντισυνταγματάρχης JS Sodhi (Retd), πρώην αξιωματικός του Ινδικού Στρατού, εξήγησε ότι μια θερμοβαρική βόμβα MLRS χρησιμοποιεί οξυγόνο από την ατμόσφαιρα για να προκαλέσει μια έκρηξη εξαιρετικά υψηλής θερμοκρασίας, δημιουργώντας έτσι ένα είδος κενού, όπου χτυπήσει κανείς δεν γλιτώνει...

Ο Sodhi είπε στους EurAsian Times ότι αυτό το όπλο είναι «πολύ επικίνδυνο» επειδή η αρχική εκρηκτική γόμωση εκρήγνυται κατά την πρόσκρουση, προκαλώντας μεγάλη διασπορά με κύματα έκρηξης, αφού χρησιμοποιεί το οξυγόνο του περιβάλλοντος καταστρέφοντας τα πάντα…όπου πέσει ο πύραυλος αυτός αφήνει στην κυριολεξία καμένη Γη….
«Αυτά τα κύματα έκρηξης ενός θερμοβαρικού όπλου διαρκούν περισσότερο από αυτά ενός συμβατικού όπλου».
Ο στόχος αυτών των όπλων είναι να προκαλέσουν ζημιές σε κτίρια, υποδομές και σε στρατιωτικές μονάδες.

Απαγορευμένα όπλα…

«Αν και η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει τέτοιες βόμβες σε ορισμένα συμβατικά όπλα, τέσσερις χώρες, δηλαδή οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτουν τέτοιες βόμβες», τόνισε ο απόστρατος αξιωματικός του Ινδικού Στρατού.
Ωστόσο, λόγω των αδιάκριτων και απεριόριστων χαρακτηριστικών τους, τα χτυπήματα με θερμοβαρικά όπλα πιθανότατα θα οδηγήσουν σε μεγάλες απώλειες αμάχων αλλά και στρατιωτών.

tossss1_bn.png

tosss1s2bn.png

zvo12_121021_550.jpg
Οι θερμοβαρικές βόμβες χρησιμοποιούν το οξυγόνο για να πολλαπλασιάσουν την εκρηκτικότητα τους
russsia_2_2.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης