Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Οι Ουκρανοί μάταια προσπαθούν να ανακαταλάβουν την Zaporizhia

Times: Οι Ουκρανοί μάταια προσπαθούν να ανακαταλάβουν την Zaporizhia
Η Ουκρανία δεν είχε επίσημα παραδεχτεί την επιχείρηση, αλλά εκπρόσωποι των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων και στρατιωτικών πληροφοριών και του Πολεμικού Ναυτικού ανέφεραν στους Times - υπό τον όρο της ανωνυμίας - τις λεπτομέρειες της επιχείρησης
Τον περασμένο Οκτώβριο του 2022, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε μάταια να ανακαταλάβει τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia, ανέφεραν οι Times.
Στα τέλη Οκτωβρίου 2022, φιλορώσοι αξιωματούχοι, ανέφεραν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αποπειραθεί με αμφίβια επίθεση να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο, γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Η Ουκρανία δεν είχε επίσημα παραδεχτεί την επιχείρηση, αλλά εκπρόσωποι των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων και στρατιωτικών πληροφοριών και του Πολεμικού Ναυτικού ανέφεραν στους Times - υπό τον όρο της ανωνυμίας - τις λεπτομέρειες της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τους Times, το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου, περίπου 600 Ουκρανοί στρατιωτικοί σε 30 βάρκες φορτωμένες με όπλα- συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων μεγάλου διαμετρήματος, εκτοξευτών χειροβομβίδων MK-19 και αντιαρματικών όπλων - επιχείρησαν να αποβιβαστούν στην αριστερή όχθη του ποταμού Dnipro.
«Η ιδέα ήταν ότι μόνο το πεζικό μπορούσε να συμμετέχει στη μάχη.
Δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν πυροβολικό εναντίον μας, καθώς πρόκειται για πυρηνικό εργοστάσιο», ανέφερε η εφημερίδα σύμφωνα με έναν από τους στρατιώτες.
Οι Ουκρανοί, λοιπόν, δεν περίμεναν να αντιμετωπίσουν τόσο ισχυρή αντίσταση.
«Ο ρωσικός στρατός έχτισε μια πολύ ισχυρή άμυνα.
Υπήρξε μια τρίωρη μάχη με τον ρωσικό στρατό στα περίχωρα του Energodar, αλλά στη συνέχεια οι Ουκρανοί στρατιώτες, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης