Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Τραγικό στρατηγικό λάθος η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – Αυξάνονται οι κίνδυνοι

Ρωσία: Τραγικό στρατηγικό λάθος η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – Αυξάνονται οι κίνδυνοι
Αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος, μια πολιτική που, δυστυχώς, προσθέτει στον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, λέει ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βέλγιο
Η απόφαση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ είναι ένα στρατηγικό λάθος, καθώς μια τέτοια πολιτική είναι γεμάτη με τον κίνδυνο μιας άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βέλγιο.
«Αυτή η πορεία προς την πυροδότηση της αντιπαράθεσης με τη χώρα μας έχει υιοθετηθεί από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ.
Αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος, μια πολιτική που, δυστυχώς, προσθέτει στον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων.
Και, φυσικά, οποιαδήποτε Η συζήτηση για ενίσχυση της ασφάλειας δεν συζητείται», είπε ο Aleksandr Tokovinin σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.
Τόνισε ότι η οικοδόμηση ασφάλειας στην Ευρώπη όχι μαζί με τη Ρωσία αλλά εναντίον της είναι ένα «τραγικό στρατηγικό λάθος».
«Όπως μας έδειξε η ιστορία, τέτοιες πολιτικές δεν απέδωσαν ποτέ επιτυχία», πρόσθεσε.
Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Μάιο του 2022, αλλά οι υποψηφιότητες τους παρεμποδίστηκαν από την Τουρκία, η οποία απαίτησε από τις σκανδιναβικές χώρες να κηρύξουν τις κουρδικές οργανώσεις ως τρομοκρατικές καθώς και να εκδώσουν άτομα που κατηγορούνται για τρομοκρατία ή ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. 2016.
Στις 30 Μαρτίου, το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Φινλανδίας στη συμμαχία και το Ελσίνκι έγινε επίσημα δεκτό ως το 31ο μέλος της συμμαχίας στις 4 Απριλίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης