Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο τιτάνας του trading Henrik Zeberg προειδοποιεί: Τα επόμενα χρόνια μαζική... ύφεση τύπου 1929 - Τα υλικά - κλειδί για τα altcoins

Ο τιτάνας του trading Henrik Zeberg προειδοποιεί: Τα επόμενα χρόνια μαζική... ύφεση τύπου 1929 - Τα υλικά - κλειδί για τα altcoins
Σύμφωνα με τον μακροοικονομολόγο και γκουρού των εμπορικών συναλλαγών, Henrik Zeberg, τα altcoin δεν δίνουν το παρών – ακόμη…
Σε καιρούς μεγάλης ύφεσης μάς στέλνει ο θρύλος του trading, Henrik Zeberg... προειδοποιώντας μας να προετοιμαστούμε για το μεγαλύτερο κραχ από το 1929.
«Να με θυμηθείτε, θα δούμε ένα τα από πιο δυνατά μπαμ στην Ιστορία…
Όταν φτάσουμε στην κορυφή, τα επόμενα χρόνια θα δούμε το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1929.
ΜΑΖΙΚΗ ΥΦΕΣΗ!
Οι τράπεζες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία θα απαιτήσουν ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ!
Η χρηματοπιστωτική κρίση θα είναι νάνος σε σχέση με αυτό το οποίο έρχεται!».
Όπως και σε προγενέστερο χρόνο, ο Zeberg μοιράστηκε τις ζοφερές εκτιμήσεις του συσχετίζοντας το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ, με τον δείκτη στέγασ NAHB, τους δείκτες του χρηματιστηρίων κ.λπ. και κατέληξε τα ακόλουθα…
«Οι αγορές φτάνουν σε μια οικονομική κατάρρευση που θα διαρκέσει χρόνια.
Οι επενδυτές θα θυμηθούν τη μεγάλη ύφεση και συντριβή του 1929».
Για να αποδείξει τη θεωρία του σχετικά με την επικείμενη «αιχμή» πριν από την κατάρρευση, έδειξε τη δυναμική των ποσοστών ανεργίας στις ΗΠΑ (αντίστροφα) και τον δείκτη αγοράς κατοικίας του National Association of Home Builders (NAHB) (NAHB), έναν δείκτη που εμφανίζει το ποσοστό πωλήσεων των μονοκατοικιών.
Σε συνδυασμό με δείκτες τιμών μετοχών, αυτοί οι δείκτες υποδηλώνουν μια κορύφωση του οικονομικού κύκλου.
Καθώς όλα αυτά τελούν σε… υπερθέρμανση, η επόμενη ύφεση μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρή από εκείνη του 2007-2009.
Σημειώνεται πως ο Zeberg τον Δεκέμβριο του 2022, προέβλεψε με τη βοήθεια των κυμάτων Elliot την έλευση μιας μακροοικονομικής ύφεσης:
Το κύμα 4 μπορεί να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό του στις αρχές του 2024.
Μετά από αυτό, οι αγορές θα είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, προειδοποιεί.
Όλα τα βλέμματα, λοιπόν, είναι στραμμένα στο 3ο τρίμηνο του 2023.
Ως εκ τούτου, το δ’ τρίμηνο του 2023 μπορεί να είναι η τελευταία "ανοδική" περίοδος αυτού του κύκλου της αγοράς.
Μάλιστα, ο Zeberg διαφώνησε με την αισιοδοξία άλλων αναλυτών και τραπεζιτών της Wall Street, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μοιράζεται την αισιοδοξία τους – τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.
Για τα altcoins

Στα σημεία - κλειδιά για τη διαπραγμάτευση των altcoins στην αγορά των κρυπτονομισμάτων αναφέρεται ο τιτάνας του trading Henrik Zeberg…
Ειδικότερα, εν μέσω ισχυρής αύξησης στην τιμή του Bitcoin από την αρχή του έτους, πολλοί «παίκτες» στον χώρο των κρυπτογράφησης δεν μπορούσαν παρά να παρατηρήσουν τη σημαντική υστέρηση που καταγράφεται στα altcoins.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως, από την αύξηση της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτογράφησης κατά 385,3 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους τέσσερις μήνες, τα 222 δισεκατομμύρια δολάρια προήλθαν από την απόδοση του Bitcoin.
Σύμφωνα με τον μακροοικονομολόγο και γκουρού των εμπορικών συναλλαγών, Henrik Zeberg, τα altcoin δεν δίνουν το παρών – ακόμη.
Κατά τη γνώμη του Zeberg, το συστατικό που λείπει για να ξεκινήσει ένα ράλι στις τιμές των altcoin είναι η απληστία.
Θα έρθει, λέει ο ειδικός, διότι η Fed φαίνεται να τελειώνει με τις επιτοκιακές αυξήσεις.
Ο Zeberg προσπαθεί να στηρίξει τη γνώμη του με μια αναλυτική αναφορά στους συνιδρυτές των Glassnode και Swissblock, Jan Happel και Yann Allemann…

Είναι πραγματικά κοντά η σεζόν altcoin;

Ο Jan και ο Yann εκτιμούν ότι θα πραγματοποιηθεί ένα alt ράλι, με τη φάση μετάβασης από το BTC στο ETH να είναι ήδη προ των πυλών.
Ωστόσο, έναντι του δολαρίου, και τα δύο περιουσιακά στοιχεία έχουν πλέον πτωτική τάση, γεγονός που μαζί με την ανοδική ορμή του δείκτη δολαρίου δημιουργεί αβεβαιότητα.
Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό η Fed να σταματήσει τις επιτοκιακές αυξήσεις, κάτι που θα σήμαινε το τέλος της ποσοτικής πολιτικής σύσφιξης.
Στη συνέχεια, αν έλθει η εποχή των altcoins, το Ethereum θα οδηγήσει την κούρσα, ακολουθούμενο από tokens μεγάλης κεφαλαιοποίησης και μετά θα τρέξουν πιο ριψοκίνδυνα στοιχελία, λέει η έκθεση.
Οι συγγραφείς προτείνουν επίσης να δοθεί προσοχή σε έργα κρυπτογράφησης μηδενικής γνώσης, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα πιθανό ράλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης