Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία θα απορρίψει την εκεχειρία του Πάπα Φραγκίσκου - Οι ΗΠΑ απαιτούν αντεπίθεση…

Η Ουκρανία θα απορρίψει την εκεχειρία του Πάπα Φραγκίσκου - Οι ΗΠΑ απαιτούν αντεπίθεση…
Είδαμε το ίδιο έργο και τα Χριστούγεννα, όταν προτείναμε ανακωχή και εκείνοι απάντησαν με βόμβες είπε ο Vladimir Rogov
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η Ουκρανία δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην πρόταση του Πάπα Φραγκίσκου για εκεχειρία δύο εβδομάδων αρχής γενομένης από την Κυριακή 9 Απριλίου για τον εορτασμό του Πάσχα, διότι οι ΗΠΑ την πιέζουν να εξαπολύσει αντεπίθεση για την ανακατάληψη εδαφών.
Αυτό υποστήριξε ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», ο οποίος υπενθύμισε πως εξίσου μάταιη, είχε αποδειχθεί και η προτροπή της Ρωσίας για κατάπαυση πυρός και τα Χριστούγεννα.

Κανένα αντίκρισμα

«Η πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου είναι καλή, όμως δεν πρόκειται να βρει αντίκρισμα.
Είχαμε δεκάδες εκεχειρίες ακόμα και πριν την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αλλά κάθε μια από αυτές παραβιάστηκε από την ουκρανική πλευρά.
Δεν έχει σημασία εάν ήταν το καθεστώς του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Petro Poroshenko ή του νυν προέδρου Volodymyr Zelensky.
Όλα ήταν υποκρισία.
Η εκεχειρία χρησιμοποιήθηκε από την Ουκρανία για την ανασύνταξη και την προετοιμασία του στρατού της, για την προμήθεια της με όπλα και πυρομαχικά.
Τώρα, νομίζω πως αυτήν την πρόταση κανείς από την άλλη πλευρά δεν θα υποστηρίξει, διότι η Ουάσινγκτον απαιτεί αντεπίθεση» ανέφερε ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία».

Το ίδιο έπραξαν και τα Χριστούγεννα

Όπως είπε ο Rogov, ¬κάτι αντίστοιχο είχε πράξει ο ουκρανικός στρατός και τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν είχε απορρίψει τις προτάσεις της Ρωσίας για εκεχειρία.
«Υπήρχε μια πρωτοβουλία του Πατριάρχη Κύριλλου και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με την υποστήριξη του Προέδρου Putin, για την ανάγκη μιας εκεχειρίας για τα Χριστούγεννα.
Θυμόμαστε πολύ καλά πώς τελείωσαν όλα: βομβαρδισμοί από τους μαχητές της Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Είναι άχρηστο να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σχετικά με τις χριστιανικές γιορτές» υποστήριξε ο Rogov.

Ρωσία: Κανένα σχόλιο

Κανένα σχόλιο λέει η Ρωσία σχετικά με τα περί παρέμβασης του Πάπα Φραγκίσκου για την κήρυξη εκεχειρίας για δύο εβδομάδες στην Ουκρανία, αρχής γενομένης από την Κυριακή 9 Απριλίου.
«Το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει δημοσιεύματα για την πασχαλινή εκεχειρία που φέρεται να πρότεινε ο Πάπας Φραγκίσκος στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Δεν υπήρξαν επίσημες δηλώσεις από την πλευρά του Βατικανού» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Διαβάσαμε προσεκτικά τις ειδήσεις όπως αυτές παρουσιάστηκαν από έναν διακεκριμένο εκπρόσωπο, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ποντίφικα, όμως εμείς δεν ακούσαμε κάτι επίσημο από το Βατικανό για αυτό το θέμα.
Συνεπώς δεν θεωρούμε απαραίτητο να σχολιάσουμε» τόνισε ο Peskov.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης