Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών η JP Morgan - Ελέγχονται δεκάδες εξαγορές

Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών η JP Morgan - Ελέγχονται δεκάδες εξαγορές
Aπό τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ελέγχεται η JPMorgan
Aπό τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ελέγχεται η JPMorgan, για το due dilligence σε πρόσφατοες εξαγορές της, γράφουν οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές με γνώση του θέματος.
H εποπτική αρχή Office of the Comptroller of the Currency (OCC) στις ΗΠΑ προγραμμάτισε ειδικό έλεγχο της σύναψης συμφωνιών από την JPMorgan, αφού η τράπεζα αγόρασε δεκάδες μικρότερες εταιρείες το 2021 και το 2022, ανέφερε το δημοσίευμα.
Η εν λόγω κίνηση έρχεται αφότου η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε ποινικές διώξεις κατηγορώντας τον Charlie Javice, ιδρυτή της κλειστής πλέον εταιρείας οικονομικής βοήθειας για τους φοιτητές Frank, για εξαπάτηση της JPMorgan ώστε να αγοράσει την νεοσύστατη επιχείρηση για 175 εκατ. δολάρια το 2021.
Ο 31χρονος Javice, κατηγορήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι είπε επανειλημμένα ψέματα στη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, ισχυριζόμενος ότι η Frank είχε 4,25 εκατομμύρια πελάτες φοιτητές, ενώ στην πραγματικότητα είχε στοιχεία μόνο για περίπου 300.000 άτομα.
Η JPMorgan είχε μηνύσει την Javice και τον Olivier Amar, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής ανάπτυξης της Frank, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Delaware τον Δεκέμβριο.
Ο έλεγχος της OCC είχε προγραμματιστεί πριν από τη μήνυση της JPMorgan, αναφέρει η έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης