Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να ξεχάσουν την Κριμαία οι Ουκρανοί – Lula (Βραζιλία): Δεν μπορεί να τα έχει όλα ο Zelensky

Να ξεχάσουν την Κριμαία οι Ουκρανοί – Lula (Βραζιλία): Δεν μπορεί να τα έχει όλα ο Zelensky
O Putin δεν μπορεί να καταλάβει το έδαφος της Ουκρανίας, ο κόσμος χρειάζεται ειρήνη είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας
Σχετικά Άρθρα
Να ξεχάσουν την Κριμαία κάλεσε τους Ουκρανούς ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Luis Inazio Lula da Silva, ο οποίος υποστήριξε πως ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky δεν μπορεί να τα θέλει όλα.
Ο Lula επισήμανε επίσης πως η Ρωσία δεν μπορεί να καταλάβει το έδαφος της Ουκρανίας και υποστήριξε πως ο κόσμος χρειάζεται ειρήνη.
«Ο πρόεδρος Putin δεν μπορεί να καταλάβει το έδαφος της Ουκρανίας.
Για την Κριμαία, ίσως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε.
Όμως για τα άλλα εδάφη στα οποία εισέβαλε, πρέπει να το ξανασκεφτεί.
O Zelensky δεν μπορεί να τα θέλει όλα.
Ο κόσμος χρειάζεται ειρήνη (...)
Πρέπει να βρούμε λύση» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

Καμία προοπτική διαπραγμάτευσης

Αν και το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάπαυση του πυρός, Ρωσία και Ουκρανία δεν φαίνονται έτοιμες να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Η Ουκρανία έχει περάσει στο Σύνταγμα της πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία όσο πρόεδρος της είναι ο Vladimir Putin, τη στιγμή που ζητά – επισήμως - να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από όλα τα ουκρανικά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας.
Η Ρωσία απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε συζήτηση που αφορά εκχώρηση εδαφών της είτε την Κριμαία είτε τις τέσσερις νέες ουκρανικές επαρχίες (Donetsk, Luhansk, Zaporizhia, Kherson), τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέρα από τη συνέχιση της στρατιωτικής της επιχείρησης.

Ποιοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες

Πρόσφατα η Κίνα παρουσίασε την πρόταση των 12 σημείων της για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, ενώ και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko πρότεινε την άμεση κατάπαυση του πυρός χωρίς να υπάρξει η παραμικρή μετακίνηση στρατευμάτων και από τις δύο πλευρές.
Αλλά και ο Lula στα τέλη Φεβρουαρίου είχε προτείνει να μεσολαβήσει μια ομάδα χωρών προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, θέμα το οποίο αναμένεται να συζητήσει και με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping στις 13 Απριλίου κατά την επίσκεψη του στο Πεκίνο.
Διπλωματικές προσπάθειες για να φέρει στο τραπέζι των συνομιλιών τους προέδρους Putin – Zelensky έχει αναλάβει και ο Τούρκος πρόεδρος, Rejep Tayip Erdogan χωρίς μέχρι στιγμής επιτυχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης