Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Με τις διαρροές για την Κριμαία ο Zelensky προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις ήττες των Ουκρανών

Ρωσία:  Με τις διαρροές για την Κριμαία ο Zelensky προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις ήττες των Ουκρανών
«Το καθεστώς της Κριμαίας δεν υπόκειται καθόλου σε συζήτηση, είναι ένα θέμα που αποφασίστηκε μετά το δημοψήφισμα του 2014 και έχει κατοχυρωθεί στο ρωσικό σύνταγμα», ξεκαθαρίζει η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα
Το Κίεβο εστιάζει στην προοπτική συνομιλιών για το καθεστώς της Κριμαίας σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από τις ήττες που υπέστησαν οι ουκρανικές δυνάμεις, δήλωσε την Πέμπτη (6/4/2023) ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας, Leonid Slutsky.
Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Andrey Sibiga, είπε νωρίτερα στους Financial Times ότι το Κίεβο είναι ανοιχτό σε συζήτηση για το καθεστώς της Κριμαίας αφού επιτύχει στρατηγικούς στόχους στο πεδίο της μάχης και φτάσει στα σύνορά της.
«O Zelensky σηματοδοτεί την ετοιμότητά του για συνομιλίες για την Κριμαία εάν οι ουκρανικές δυνάμεις καταφέρουν να φτάσουν στα σύνορά της στο πεδίο της μάχης.
Η λέξη κλειδί είναι το "εάν"
.
Το Κίεβο δεν έχει ούτε δύναμη ούτε πόρους γι' αυτό. Αυτό είναι περισσότερο λαϊκισμός για τους δυτικούς πάτρονές του με την ελπίδα για νέες δωρεές, σε συνδυασμό με μια προσπάθεια να εκτραπεί η προσοχή από τις ήττες των Ουκρανών», δήλωσε ο Slutsky, ο οποίος είναι επίσης ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, στο Telegram.
Είπε ότι «η Ρωσία δεν απορρίπτει την ευκαιρία για μια διπλωματική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης».
Ωστόσο, είπε ότι οι συνομιλίες είναι δυνατές μόνο υπό την προϋπόθεση «αποναζιστικοποίησης και αποστρατιωτικοποίησης του καθεστώτος του Κιέβου» και την αναγνώριση «της νέας εδαφικής πραγματικότητας των περιοχών που εντάχθηκαν στη Ρωσία».
«Το καθεστώς της Κριμαίας δεν υπόκειται καθόλου σε συζήτηση: Είναι ένα θέμα που αποφασίστηκε μετά το δημοψήφισμα του 2014 και έχει κατοχυρωθεί στο ρωσικό σύνταγμα.
Η χερσόνησος είναι για πάντα αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης