Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky ζήτησε από την Πολωνία να ηγηθεί ενός συνασπισμού για την αποστολή αεροσκαφών στην Ουκρανία

Ο Zelensky ζήτησε από την Πολωνία να ηγηθεί ενός συνασπισμού για την αποστολή αεροσκαφών στην Ουκρανία
Πάντως ο Zelensky υπαινίχθηκε ότι μειώνεται ο ενθουσιασμός για την ουκρανική υπόθεση μεταξύ των δυτικών υποστηρικτών
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατά την επίσκεψή του στην Βαρσοβία στις 5/4 ζήτησε από την Πολωνία να πρωτοστατήσει στην οικοδόμηση ενός συνασπισμού, που θα στείλει πολεμικά αεροσκάφη στον ουκρανικό στρατό.
«Όπως η ηγεσία σας (της Πολωνίας) αποδείχθηκε στον συνασπισμό των τανκς, πιστεύω ότι θα εκδηλωθεί και στον συνασπισμό των αεροσκαφών», είπε ο Zelensky τονίζοντας επίσης ότι μαζί τόσο η Πολωνία όσο και η Ουκρανία μπορούν να υπερασπιστούν ολόκληρη την Ευρώπη.
«Η τυραννία θα χάσει στην ιστορία όταν χάσει στην Ουκρανία», είπε ο Zelensky.
Υπαινίχθηκε ότι μειώνεται ο ενθουσιασμός για την ουκρανική υπόθεση μεταξύ των δυτικών υποστηρικτών, λέγοντας περαιτέρω: «Επειδή αυτή είναι μια μάχη για την ελευθερία και είναι αδύνατο να κερδίσουμε εν μέρει».
Ο Zelensky πιέζει ώστε η Πολωνία να γίνει πιο τολμηρή στα μαχητικά αεροσκάφη, επειδή προηγουμένως ήταν επιτυχής στο να ασκήσει πίεση σε δυτικούς συμμάχους για την αποστολή τανκς.
Μέχρι στιγμής, η Ουάσιγκτον έχει αντιδράσει στην αποστολή των F-16, αλλά γενικά έχει υποστηρίξει τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 από την Πολωνία στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης