Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Το χρηματοοικονομικό στρες εκτονώνεται

Bullard (Fed): Το χρηματοοικονομικό στρες εκτονώνεται
Ο James Bullard είπε ότι ορισμένες από τις αρνητικές μακροοικονομικές επιπτώσεις από μια περίοδο οικονομικής πίεσης μπορεί επίσης να μετριαστούν
Υποβάθμισε την ανησυχία για πιέσεις στις οικονομικές προοπτικές με δηλώσεις του την Πέμπτη ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις James Bullard καθώς το οικονομικό «άγχος» που προκλήθηκε μετά από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο, έχει ήδη υποχωρήσει.
Επιπλέον, οι μετρήσεις των οικονομικών συνθηκών παραμένουν χαμηλές σε σύγκριση με την οικονομική κρίση του 2007-2009 και την έναρξη της πανδημίας το 2020, προσέθεσε.
Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις είπε πρόσφατα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια σε εύρος 5,5%-5,75% για να ασκήσει πίεση στον υψηλό πληθωρισμό.
Τον περασμένο μήνα, η Fed αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της κατά 25 μονάδες βάσης σε ένα εύρος τιμών 4,75%-5%.
Ο James Bullard είπε ότι η απάντηση της Fed στην αδυναμία των τραπεζών ήταν «ταχεία και κατάλληλη» και «η κατάλληλη νομισματική πολιτική μπορεί να συνεχίσει να ασκεί πτωτική πίεση στον πληθωρισμό».
Τα στοιχεία για την πραγματική οικονομία ήταν γενικά ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κατά το α’ τρίμηνο «και ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός», συμπλήρωσε.
Ο Bullard είπε ότι ορισμένες από τις αρνητικές μακροοικονομικές επιπτώσεις από μια περίοδο οικονομικής πίεσης μπορεί επίσης να μετριαστούν από την πτώση στα μακροπρόθεσμα ομόλογα των ΗΠΑ.
Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης, η απόδοση του 10ετούς έχασε περίπου 50 μονάδες βάσης και η απόδοση του 2ετούς υποχώρησε κατά περίπου 100 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης