Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή επίθεση Putin σε Zelensky και Ουκρανία: Είναι βάναυσοι – Σκοτώνουν οι ίδιοι τους Ουκρανούς στρατιώτες που παραδίδονται

Σκληρή επίθεση Putin σε Zelensky και Ουκρανία: Είναι βάναυσοι – Σκοτώνουν οι ίδιοι τους Ουκρανούς στρατιώτες που παραδίδονται
Ο Putin κατήγγειλε ότι, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν 14 δικούς τους στρατιωτικούς που παραδόθηκαν σε μία από τις μάχες όπου τραυματίστηκαν και Ρώσοι
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή επίθεση στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky και το ουκρανικό καθεστώς συνολικά εξαπέλυσε ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin κατηγορώντας το Κίεβο για απίστευτης αγριότητας εγκλήματα πολέμου ακόμα και εναντίον των δικών τους ανδρών.
Ο Putin κατήγγειλε ότι, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν 14 δικούς τους στρατιωτικούς που παραδόθηκαν σε μία από τις μάχες όπου τραυματίστηκαν και Ρώσοι.
«Ιδού τι αναφέρθηκε χθες (5/4/2023): σε μια από τις γραμμές επαφής, 14 άτομα - Ουκρανοί στρατιωτικοί - παραδόθηκαν.
Mερικοί από τους στρατιώτες μας έμειναν εκεί μαζί τους.
Δεν τους φρουρούσαν καν… στη συνέχεια προσπάθησαν να φύγουν από τη ζώνη μάχης.
Ο εχθρός εκτόξευσε τριακόσιες οβίδες σε αυτό το σημείο! Σκότωσαν τους ίδιους τους στρατιώτες τους», είπε ο Putin σε συνάντηση με τον αναπληρωτή αρχηγό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Denis Pushilin.
«Δυστυχώς, τραυματίστηκαν και τα παιδιά μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Βάναυσο το ουκρανικό καθεστώς

Τόνισε ότι στην Ουκρανία, η Ρωσία αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικά βάναυσο καθεστώς, που δεν λυπάται όχι μόνο τους Ρώσους αλλά και τους Ουκρανούς.
«Δυστυχώς, στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με ένα καθεστώς που είναι εξαιρετικά βάναυσο όχι μόνο προς τους πολίτες μας, αλλά και προς τους δικούς του», είπε ο Putin.
«Συμπεριφέρονται με έναν εξαιρετικά κυνικό και σκληρό τρόπο», επανέλαβε.
«Στόχος μας είναι να τα απωθήσουμε τα ουκρανικά στρατεύματα σε τέτοια απόσταση, ώστε να μην μπορούν να μας προκαλέσουν καμία ζημιά», εξήγησε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.
Απευθυνόμενος στον Pushilin, ο Putin σημείωσε ότι τα ζητήματα που έθεσε σχετικά με την προστασία του πληθυσμού από τους βομβαρδισμούς και την ανάγκη επέκτασης των δρόμων είναι αλληλένδετα.
«Αυτές οι οδοί επικοινωνίας, οι σιδηρόδρομοι και οι αυτοκινητόδρομοι, πρέπει να κατασκευαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξάνεται η ταχύτητα κίνησης και να βρίσκονται σε αρκετά ασφαλή απόσταση από τη ζώνη μάχης.
Θα τα κάνουμε όλα αυτά», διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η καταγγελία Putin είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μέχρι από λίγες ώρες ο Zelensky ισχυριζόταν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από το Bakhmut για να αποφύγουν την περικύκλωση εάν χρειαστεί.
Τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν μια πολύ προκλητική κατάσταση στο Bakhmut και η Ουκρανία θα λάβει τις «αντίστοιχες αποφάσεις» εάν τα ουκρανικά στρατεύματα κινδυνεύουν να περικυκλωθούν από τις ρωσικές δυνάμεις
Η πραγματικότητα είναι ότι το 90% της πόλης του Bakhmut βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Wagner, η πόλη φρούριο όπως το ονόμαζαν οι Ουκρανοί έπεσε… στα χέρια των Ρώσων.
Ωστόσο η απώλεια του Bakhmut για τους Ουκρανούς είναι στρατηγική νίκη για τους Ρώσους.
Οι Ουκρανοί και ο Zelensky δήλωναν ότι δίνουμε μάχες άμυνας στο Bakhmut καθώς εάν η πόλη πέσει στους ρώσους θα προελάσουν προς τα δυτικά καταλαμβάνοντας και άλλες πόλεις στο Donbass.

...και τρομοκρατικές ενέργειες

Υπενθυμίζεται, πως ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε την Τετάρτη 5/4 πως οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εμπλέκονται στη σχεδίαση τρομοκρατικών επιθέσεων των Ουκρανών στο ρωσικό έδαφος.
«Οι νεοναζί και οι συνεργοί τους δραστηριοποιούνται όχι μόνο στις τέσσερις νέες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά επίσης διαπράττουν εγκλήματα σε άλλες περιοχές της Ρωσίας.
Υπάρχουν όλοι οι λόγοι να ισχυριστεί κανείς ότι το δυναμικό τρίτων χωρών, δυτικών μυστικών υπηρεσιών, εμπλέκεται σε τέτοιες πράξεις δολιοφθοράς και τρομοκρατίας», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης σε συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας την Τετάρτη (5/4/2023).
Ο Putin υπογράμμισε τις αδίστακτες ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου που πραγματοποιεί χτυπήματα σε αμάχους.
«Η κατάσταση σε αυτές τις περιοχές (τις τέσσερις νέες περιοχές της Ρωσίας) παραμένει τεταμένη, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να διαπράττει σοβαρά εγκλήματα κατά των αμάχων που ζουν εκεί, δεν λυπάται κανέναν, εκτοξεύει ρουκέτες, πυροβολικό, όλμους σε πόλεις και χωριά», σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους αναφέρθηκε σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και μελών της επιβολής του νόμου, δημοσιογράφων, δημοσίων προσώπων και εκπαιδευτών σχολείων και κολεγίων και ζήτησε να διασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια των κατοίκων των νέων περιοχών.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να φύγουν από το Bakhmut

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο ουκρανικός στρατός αναδιατάσσει εφεδρείες – τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικό - προς το Krasny Liman από το Bakhmut (Artyomovsk στα ρωσικά).
«Η άφιξη πρόσθετων εχθρικών δυνάμεων και εξοπλισμού έχει καταγραφεί στην περιοχή Krasny Liman.
Οι βαριές απώλειες σε αυτήν την περιοχή ανάγκασαν την ουκρανική διοίκηση να μετακινήσει ορισμένες εφεδρείες από την περιοχή του Artyomovsk.
Μέχρι και μια ομάδα προσωπικού αποσύρθηκε από τις θέσεις μεταξύ Chasov Yar και Minkovka και εστάλησαν για να ενισχύσουν τις αμυντικές γραμμές κοντά στο χωριό Nevskoye», έκανε γνωστό ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk Andrey Marochko.
Ο Marochko τόνισε ότι από την αρχή αυτής της εβδομάδας οι ουκρανικοί στρατιώτες είχαν χάσει έως και 500 στρατιώτες στην περιοχή Krasny Liman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης