Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Κίνας για Stoltenberg: Μην τολμήσουν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ να μας ασκήσουν πίεση – Οδηγούμαστε στην κρίση της ιστορίας

Οργή Κίνας για Stoltenberg: Μην τολμήσουν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ να μας ασκήσουν πίεση – Οδηγούμαστε στην κρίση της ιστορίας
Η Κίνα επιβεβαιώνει τη στρατηγική της συμμαχία με τη Ρωσία και εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Την ξεκάθαρη θέση, που έχει υπέρ της Ρωσίας, επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά η Κίνα βάλλοντας εναντίον των ΗΠΑ για την κρίση στην Ουκρανία.
ΗΠΑ και στρατιωτικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ, φέρουν την ευθύνη για την κρίση στην Ουκρανία τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (6/4/2023) μετά τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της συμμαχίας Jens Stoltenberg ότι το Πεκίνο θα αντιμετωπίσει συνέπειες σε περίπτωση προμήθειας όπλων στη Ρωσία.
«Όσον αφορά στην ευθύνη για το ουκρανικό πρόβλημα, πιστεύω οι ευθύνες βαραίνουν τις ΗΠΑ και στρατιωτικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν έχει την υπόσταση να κατηγορήσει την Κίνα ή να ασκήσει πίεση σε αυτήν», επεσήμανε.

H ιστορία θα αποφασίσει

Ο Mao τόνισε ότι η Κίνα είναι υπέρ της διευκόλυνσης των ειρηνευτικών συνομιλιών από την αρχή.
«Η ιστορία τελικά θα αποφανθεί ποιος πήρε μια δίκαιη και σωστή θέση», πρόσθεσε.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες στις 5 Απριλίου ότι επιφυλάσσουν σοβαρές συνέπειες για την Κίνα, εάν προμηθεύσει με όπλα στη Ρωσία.
Πρόσθεσε πως η Κίνα συνεργάζεται όλο και πιο στενά με τη Ρωσία.
Ο Stoltenberg εστίασε ανέφερε στις κοινές θαλάσσιες, εναέριες περιπολίες και ασκήσεις.
Υποστήριξε ότι όλα αυτά απαιτούν το ΝΑΤΟ να εντείνει τη συνεργασία με την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Ρωσία: Διπλωματική επιδεξιότητα από την Κίνα

Η Ρωσία έχει διαμηνύσει ότι παρά τη διπλωματική ικανότητα και τις προσπάθειες της Κίνας, η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει περίπλοκη και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική αυτή τη στιγμή από τη συνέχιση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Η Κίνα έχει μια πολύ αποτελεσματική και εντυπωσιακή ικανότητα να διαμεσολαβεί και η πρόσφατη διπλωματική της επιτυχία, το έχει αποδείξει εύγλωττα.
Αλλά η κατάσταση με την Ουκρανία είναι ακόμα περίπλοκη και δεν διαφαίνεται κάποια προοπτική για ειρηνική διευθέτηση της κρίσης» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αναφερόμενος στις προτροπές του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron προς τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping να συνδράμει ώστε η Ρωσία να επανέλθει στο δρόμο της λογικής και να συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης.
Όπως είπε ο Peskov, η Ρωσία και δεδομένης της επίσημης θέσης από το Κίεβο, δεν βλέπει άλλο δρόμο πέρα από τη συνέχιση της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τον Peksov, η ανάπτυξη των τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία είναι η απάντηση στην επέκταση του ΝΑΤΟ.
«Το ΝΑΤΟ είναι αυτό που επεκτείνεται προς τη Ρωσία, όχι το ανάποδο, και κατά συνέπεια η Μόσχα πρέπει να λάβει μέτρα για να υπερασπιστεί τη δική της ασφάλεια» υποστήριξε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης