Τελευταία Νέα
Διεθνή

Prigozhin (Wagner): Δεν φεύγουν από το Bakhmut οι Ουκρανοί – Οχυρώνονται…

Prigozhin (Wagner): Δεν φεύγουν από το Bakhmut οι Ουκρανοί – Οχυρώνονται…
Στους 20.000 οι νεκροί στρατιώτες στο Bakhmut
Σχετικά Άρθρα
Παρά τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί οι Ουκρανοί στο μέτωπο του Bakhmut, o Yevgeny Prigozhin, ο επικεφαλής του ρωσικού ιδιωτικού στρατού Wagner υποστηρίζει ότι κάθε άλλο παρά εγκαταλείπουν την πόλη και τις μάχες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα ότι ο εχθρός δεν πάει πουθενά.
Έχουν οργανώσει την άμυνα τους μέσα στην πόλη, πρώτα στο σιδηρόδρομο, μετά στην περιοχή των πολυώροφων κτηρίων στη δυτική συνοικία της πόλης.
Αυτοί θα φύγουν από το Bakhmut, μόλις διώξουμε εντελώς τους πάντες μέχρι το τέλος.
Προφανώς και θα οχυρωθούν στο Chasov Yar και στα προάστια του Bakhmut» υποστήριξε ο Prigozhin.

Νεκροί 20.000 Ουκρανοί στρατιώτες

Για τεράστιες απώλειες των Ουκρανών στις μάχες για την υπεράσπιση του Bakhmut κάνουν λόγο Ρώσοι αξιωματούχοι, εκτιμώντας πως η Ουκρανία έχασε 15.000 με 20.000 στρατιώτες.
«Οι απώλειες των Ουκρανών στις μάχες για το Bakhmut κυμαίνονται από 15.000 με 20.000 στρατιώτες» υποστήριξε ο Jan Gagin, σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin.
Ύστερα από εννέα και πλέον μήνες σκληρών μαχών, οι Ουκρανοί δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν άλλο την πόλη – σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης, η απώλεια της οποίας θεωρείται πως θα φέρει τα ρωσικά στρατεύματα πιο βαθιά στην ουκρανική άμυνα και θα ανοίξει το δρόμο για την κατάκτηση και του υπόλοιπου εδάφους της επαρχίας του Donetsk που βρίσκεται υπό τον έλεγχο ακόμα των ουκρανικών δυνάμεων.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θα εγκαταλείψουν την πόλη, εάν κινδυνεύουν να περικυκλωθούν, τη στιγμή που οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως έχουν υπό τον έλεγχο τους το 90% του Bakhmut.

Καμία ανακατάληψη εδαφών στην Avdiivka

Μάλιστα ο Gagin διέψευσε αναφορές ότι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακαλάβουν περιοχές στην κατεύθυνση της Avdiivka.
«Δεν υπήρξε καμία αντεπίθεση των Ουκρανών στην Avdiivka.
Δεν υπήρξε κανένα γεγονός που να σχετίζεται με την κατάληψη οικισμών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που είχαν καταλάβει ρωσικές δυνάμεις» επισήμανε ο Gagin, τονίζοντας πως ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επίθεση του και περικυκλώνει σταδιακά και αυτήν την πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης