Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Το μεγάλο κύμα φυγής... Εκτός τραπεζών 1,5 τρισ. κεφαλαίων, σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων

Barclays: Το μεγάλο κύμα φυγής... Εκτός τραπεζών 1,5 τρισ. κεφαλαίων, σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων
Οι επενδυτές φαίνεται να επενδύουν 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στα ασφαλέστερα αμοιβαία κεφάλαια, σύμφωνα με την Barclays
Το κύμα των κεφαλαίων που εισρέουν στα ασφαλέστερα αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς μόλις άρχισε, καθώς το επόμενο έτος θα εισέλθουν άλλα 1,5 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Barclays.
Τα ταμεία των αποκλειστικά κρατικών αμοιβαίων κεφαλαίων, τα οποία επενδύουν μόνο σε τίτλους με σχεδόν μηδενικό πιστωτικό κίνδυνο, όπως τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου και οι συμφωνίες επαναγοράς (swaps), έχουν ήδη διογκωθεί από τότε που ξέσπασαν οι φόβοι για κρίση στον τραπεζικό τομέα τον περασμένο μήνα.
Η συνεχιζόμενη έξοδος από τις τράπεζες και η εναλλαγή από τα prime funds, τα οποία μπορούν να αγοράζουν πιο επικίνδυνο χρέος, θα τροφοδοτήσει περαιτέρω αυτή την τάση, καθώς οι επενδυτές αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις και μεγαλύτερη ασφάλεια, αναφέρει η Barclays.
Εκροή κεφαλαίων από τις τραπεζικές καταθέσεις στις ΗΠΑ και εισροή σε αμοιβαία κεφάλαια Διαχείρισης Διαθεσίμων παρατηρεί το τελευταίο διάστημα και η Goldman Sachs, καθώς οι επενδυτές αναζητούν την ασφάλεια των κρατικών τίτλων εν μέσω ανησυχιών για τις πιέσεις στον τραπεζικό τομέα.
Τα αμοιβαία κεφάλαια Διαχείρισης Διαθεσίμων έχουν δει μεγάλες και επιταχυνόμενες εισροές την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε η Goldman σε σημείωμά της, γεγονός που πιθανώς υποδηλώνει απομάκρυνση από τις καταθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης