Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην BlackRock η διαχείριση των συμμετοχών της FDIC στις πτωχευμένες Signature Bank και Silicon Valley Bank

Στην BlackRock η διαχείριση των συμμετοχών της FDIC στις πτωχευμένες Signature Bank και Silicon Valley Bank
Οι ονομαστικές αξίες των δύο χαρτοφυλακίων είναι περίπου 27 δισεκατομμύρια δολάρια και 87 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα σε Signature Bank και Silicon Valley Bank
Στη μονάδα Financial Market Advisory της BlackRock ανέθεσε η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) την πώληση των χαρτοφυλακίων τίτλων που διατήρησε υπό αναγκαστική διαχείριση μετά την κατάρρευση της Signature Bank και της Silicon Valley Bank.
Οι ονομαστικές αξίες των δύο χαρτοφυλακίων είναι περίπου 27 δισεκατομμύρια δολάρια και 87 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.
Το Reuters ανέφερε νωρίτερα ότι η FDIC προσέλαβε συμβούλους για την πώληση των χαρτοφυλακίων τίτλων που είχαν απορρίψει οι νέοι ιδιοκτήτες των δύο τραπεζών.
Οι τίτλοι αποτελούνται κυρίως από τίτλους που εξασφαλίζονται με ενυπόθηκα δάνεια οργανισμών, εξασφαλισμένες υποχρεώσεις υποθηκών και τίτλους που εξασφαλίζονται με εμπορικά ενυπόθηκα δάνεια, ανέφερε η FDIC.
Η πρόσφατη πτώχευση της Signature Bank και της SVB πυροδότησε τη μεγαλύτερη τραπεζική κρίση από το 2008 και προκάλεσε έντονη μεταβλητότητα στον τομέα, επιδεινώνοντας την υπάρχουσα ανησυχία για επικείμενη ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης