Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυριτιδαποθήκη η κορεατική χερσόνησος - Β. Κορέα σε ΗΠΑ: Μας σπρώχνετε σε πυρηνικό πόλεμο

Πυριτιδαποθήκη η κορεατική χερσόνησος - Β. Κορέα σε ΗΠΑ: Μας σπρώχνετε σε πυρηνικό πόλεμο
Θα απαντήσουμε με επιθετικό τρόπο στις στρατιωτικές σας ασκήσεις προειδοποιεί η Β. Κορέα
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Πυρά στις ΗΠΑ και τη Ν. Κορέα ότι με τις κοινές στρατιωτικές τους ασκήσεις ωθούν όλη την περιοχή στο «χείλος πυρηνικού πολέμου» εξαπολύει η Β. Κορέα, η οποία απειλεί ότι θα απαντήσει με επιθετικό τρόπο.
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε μια τοποθέτηση του Choe Ju Hyon, τον οποίο αποκάλεσε «αναλυτή διεθνούς ασφάλειας», στην οποία καταγγέλλονται οι στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγουν στην περιοχή οι ΗΠΑ και η Ν. Κορέα, καθώς όπως επισημαίνει, «οδηγούν την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο στο σημείο της έκρηξης».

Συγκρουσιακή υστερία των ΗΠΑ

«Η ριψοκίνδυνη στρατιωτική συγκρουσιακή υστερία των ΗΠΑ και των ακολούθων της εναντίον της Βόρειας Κορέας οδηγούν την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο σε ανεπανόρθωτη καταστροφή.
Στο χείλος πυρηνικού πολέμου» υποστηρίζει ο Βορειοκορεάτης αναλυτής.
«Τώρα η διεθνής κοινότητα ελπίζει ομόφωνα ότι τα μαύρα σύννεφα ενός πυρηνικού πολέμου που κρέμονται πάνω από την κορεατική χερσόνησο θα αφαιρεθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα» υπογραμμίζει ο Choe Ju Hyon

Ασκήσεις με βομβαρδιστικά B-52

Η ένταση έχει κορυφωθεί στην κορεατική χερσόνησο, με τη Β. Κορέα να προχωρά διαρκώς σε εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων (που μπορούν να φέρουν και πυρηνική γόμωση) ως απάντηση στα γυμνάσια ΗΠΑ και Ν. Κορέας, όπου συμμετέχουν και αμερικανικά αεροπλανοφόρα καθώς και βομβαρδιστικά Β-52, τα οποία και αυτά μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.
Είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Β. Κορέα πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα όπλα τους για να υπερασπιστούν τη σύμμαχο τους, Νότια Κορέα.

Τεράστια πυριτιδαποθήκη

Από την πλευρά της η Β. Κορέα υποστηρίζει πως οι κοινές αυτές στρατιωτικές ασκήσεις αποτελούν προάγγελο επίθεσης σε βάρος της, προειδοποιώντας ότι σε αυτήν την περίπτωση θα απαντήσει με όλη την πυρηνική της ισχύ.
«Οι ασκήσεις έχουν μετατρέψει την κορεατική χερσόνησο σε μια τεράστια πυριτιδαποθήκη που μπορεί να πυροδοτηθεί ανά πάσα στιγμή» αναφέρει ο Βορειοκορεάτης αναλυτής, σε μια χρονική στιγμή που η Β. Κορέα αποκαλύπτει σχεδόν καθημερινά νέα και πιο εξελιγμένα όπλα, τα οποία είναι ικανά να πλήξουν ακόμα και τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης