Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Lukashenko: Διαψεύσαμε τις ελπίδες όλων όσοι πίστευαν πως θα καταρρέαμε - Αντέχουμε στις πιέσεις

Μήνυμα Lukashenko: Διαψεύσαμε τις ελπίδες όλων όσοι πίστευαν πως θα καταρρέαμε - Αντέχουμε στις πιέσεις
«Θα τα αντέξουμε όλα», τόνισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας
Οι συχνές συναντήσεις με τον Vladimir Putin είναι απαραίτητες λόγω της εφαρμογής 28 προγραμμάτων της Ένωσης των δύο χωρών δήλωσε την Τετάρτη (5/4/2023) ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, o οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία.
Μόσχα και Μινσκ θα αντέξουν τις πιέσεις από τη Δύση και δεν θα καταρρεύσουν.«Θα τα ξεπεράσουμε όλα», τόνισε. «Ορισμένοι ήλπιζαν ή προέβλεπαν ότι θα καταρρέαμε, αλλά δεν καταρρεύσαμε», συμπλήρωσε. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, διερωτήθηκε «πότε όμως ήταν εύκολα;» για να διαβεβαιώσει: «Θα τα αντέξουμε όλα».
Κατά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, στην ατζέντα κυριάρχησε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά το σχέδιο ενοποίησης Ρωσίας-Λευκορωσίας. Σύμφωνα με τον Lukashenko, 28 προγράμματα που αφορούν το συγκεκριμένο σχέδιο έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. «Οι συχνές συναντήσεις μας έχουν σκοπό να διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων», εξήγησε.
Την Πέμπτη (6/4/2023), Putin και Lukashenko σκοπεύουν να συζητήσουν για την ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας και για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης