Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμος για συνθηκολόγηση στο Bakhmut ο Zelensky: Εάν υπάρξει κίνδυνος για τον στρατό μας, θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις

Έτοιμος για συνθηκολόγηση στο Bakhmut ο Zelensky: Εάν υπάρξει κίνδυνος για τον στρατό μας, θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις
Ο Zelensky δήλωσε ότι οι διοικητές του θα λάβουν τις «κατάλληλες αποφάσεις» εάν υπάρξει κίνδυνος τα ουκρανικά στρατεύματα στο Bakhmut να περικυκλωθούν και να αφανιστούν
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμος για συνθηκολόγηση στο κατειλημμένο από τους Ρώσους Bakhmut φέρεται να είναι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο λουτρό αίματος και ο αφανισμός των στρατιωτών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή.
Ο Zelensky δήλωσε την Τετάρτη (4/4) ότι οι διοικητές του θα λάβουν τις «κατάλληλες αποφάσεις» εάν υπάρξει κίνδυνος τα ουκρανικά στρατεύματα στο Bakhmut να περικυκλωθούν και να αφανιστούν.
«Διατηρούμε την παρουσία μας στο Bakhmut. Ο στρατηγός (Alexander Syrsky) είναι υπεύθυνος για την επιχειρησιακή κατάσταση εκεί .
Εάν η κατάσταση γίνει ακόμη πιο δύσκολη και υπάρξει απειλή ότι τα στρατεύματα θα αφανιστούν σε μια περικύκλωση, τότε σίγουρα θα υπάρξουν οι σχετικές, κατάλληλες αποφάσεις από τον στρατηγό στο σημείο», είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό πρόεδρο Andrzej Duda στη Βαρσοβία.
Ο Zelensky τις τελευταίες δύο ημέρες ενημερώνεται συνεχώς από τον Syrsky για την κατάσταση στο Bakhmut ή Artyomovsk στα ρωσικά.
Είχε πει νωρίτερα η Ουκρανία δεν θα παραχωρούσε την πόλη και θα πολεμούσε γι' αυτή για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ο Yevgeny Prigozhin, ο ιδρυτής της Wagner ανακοίνωσε τη Δευτέρα (3/4) την κατάληψη της πόλης ενώ η ρωσική σημαία υψώθηκε στο διοικητήριο.
Είπε ακόμα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τον έλεγχο της πόλης και από νομικής άποψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης