Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς σχολίασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov την πολιτική δίωξη Trump στις ΗΠΑ

Πώς σχολίασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov την πολιτική δίωξη Trump στις ΗΠΑ
Τι ζήτησε από τις ΗΠΑ ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov επανέλαβε την Τετάρτη (5/4/2023) ότι η Μόσχα δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ.
Όταν ρωτήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1 για ένα σχόλιο σχετικά με τη νομική διαδικασία κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, ο Lavrov είπε: «Δεν παρεμβαίνουμε. Όπως το βλέπω εγώ, είναι καλά χωρίς εμάς».
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov απέφυγε να σχολιάσει τη δικαστική διαδικασία κατά του Trump.
Εξήγησε ότι η Μόσχα δεν θεωρεί αποδεκτό «να παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο στις εσωτερικές υποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών» και περιμάνει ότι η Ουάσιγκτον θα ενεργήσει το ίδιο.
Την Τρίτη (4/4), απαγγέλθηκαν κατά του Trump κατηγορίες για 34 κακουργήματα για παραποίηση των επιχειρηματικών αρχείων του Οργανισμού Trump προκειμένου να αποκρύψει την εξωσυζυγική του σχέση με την ηθοποιό Stormy Daniels που προέκυψαν κατά την πρώτη του εκστρατεία στον Λευκό Οίκο το 2016
Η παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων αυτή καθαυτή δεν επισύρει ποινή φυλάκισης, αλλά γίνεται επιβαρυντική περίσταση, εάν η πλαστογραφία διαπράχθηκε για να συγκαλύψει άλλο έγκλημα.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Trump προσπάθησε να καλύψει ορισμένα αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2016.
Αυτή είναι η πρώτη υπόθεση ποινικών διώξεων εναντίον πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης