Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philippot (Γαλλία): Το ΝΑΤΟ είναι οντότητα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ – Έπρεπε να είχε εξαφανιστεί από το 1990

Philippot (Γαλλία): Το ΝΑΤΟ είναι οντότητα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ – Έπρεπε να είχε εξαφανιστεί από το 1990
Ο ηγέτης του γαλλικού κόμματος Les Patriotes ζήτησε την αποχώρηση της Γαλλίας από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
H ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι μια πρόκληση με στόχο την κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε ο ηγέτης του γαλλικού κόμματος Les Patriotes (Οι Πατριώτες) Florian Philippot.
«Το θεωρώ πρόκληση με στόχο να ρίξει λάδι στη φωτιά της σύγκρουσης με τη Ρωσία», είπε ο Philippot, στο Tass σχολιάζοντας την ένταξη της Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
«Θεωρώ ότι αυτό το βήμα είναι ακατάλληλο και επιθετικό», πρόσθεσε ο Γάλλος πολιτικός.
Σύμφωνα με τον Philippot, «το ΝΑΤΟ είναι μια οντότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, η οποία θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί όταν τελείωσε ο Ψυχρός Πόλεμος στις αρχές της δεκαετίας του 1990».
Zήτησε επίσης την αποχώρηση της Γαλλίας από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η ένταξη της Φινλανδίας

Τον Μάιο του 2022, το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη υπέβαλαν τις αιτήσεις τους για ένταξη στη συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αλλά η διαδικασία μπλοκαρίστηκε από την Άγκυρα, η οποία απαίτησε από τις δύο σκανδιναβικές χώρες να εκδώσουν στην Τουρκία άτομα ύποπτα για τρομοκρατία και εμπλοκή στο πραξικόπημα του 2016 αλλά και να αρθούν οι περιορισμοί στην προμήθεια όπλων στην Άγκυρα.
Προκειμένου να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα, η Τουρκία, η Φινλανδία και η Σουηδία υπέγραψαν μνημόνιο στο οποίο απαριθμούνται συγκεκριμένα βήματα που, σύμφωνα με την Άγκυρα, θα πρέπει να λάβουν τα δύο σκανδιναβικά κράτη.
Το κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε νομοσχέδιο για την επικύρωση πρωτοκόλλου για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ στις 30 Μαρτίου.
Την Τρίτη (4/4/2023), το Ελσίνκι έγινε επίσημα το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης