Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιγαντιαίο άλμα προς τα εμπρός – Αυτό είναι το ηλεκτρομαγνητικό όπλο που εκτοξεύει βλήματα σε …σχήμα νομίσματος

Γιγαντιαίο άλμα προς τα εμπρός –  Αυτό είναι το ηλεκτρομαγνητικό όπλο που εκτοξεύει βλήματα σε …σχήμα νομίσματος
Το όπλο τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου που είναι ενσωματωμένη σε αυτό
Σχετικά Άρθρα
Ένα τεράστιο άλμα στην πολεμική τεχνολογία κάνει η Κίνα, η οποία δοκίμασε πρόσφατα έναν τύπο ηλεκτρομαγνητικού όπλου που διαφημίζεται ως ανώτερος από άλλα συμβατικά όπλα και θα χρησιμοποιηθεί για την καταστολή ταραχών.
Οι Global Times αναφέρουν ότι το ηλεκτρομαγνητικό όπλο επέδειξε χαρακτηριστικά ανώτερα από τα συμβατικά όπως λιγότερο θόρυβο και χαμηλή ανάκρουση.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τεχνολογία σηματοδοτεί μια τάση για μελλοντικά όπλα.
Ο Lei Fengqiao, στέλεχος στην Chongqing Jianshe Industrial (Group), τμήμα της κρατικής China South Industries Group Co. Ltd, τόνισε πως το πυροβόλο χρησιμοποιεί εννέα πηνία για την επιτάχυνση των βολών, τα οποία συγκρατούνται σε γεμιστήρα.
Υπογράμμισε επίσης ότι τα ηλεκτρομαγνητικά βλήματα που εκτοξεύονται με όπλα έχουν σχήμα νομίσματος αντί για στρογγυλές σφαίρες, όπως σε άλλα κανονικά όπλα.
Αυτό οφείλεται στο ότι έχει σκοπό να ελέγξει τις ταραχές αντί να σκοτώσουν.
Τα βλήματα σε σχήμα νομίσματος παράγονται εύκολα με χαμηλό κόστος και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ζημιά διείσδυσης. Σύμφωνα με την κινεζική τηλεόραση, το όπλο είναι επίσης απλό στην αποθήκευση και τη μεταφορά επειδή δεν απαιτεί πυρίτιδα.

Εκατοντάδες σφαίρες πριν από την επαναφόρτιση

Το όπλο τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου που είναι ενσωματωμένη σε αυτό.
Μια πλήρως φορτισμένη κυψέλη επιτρέπει στο όπλο να εκτοξεύει εκατοντάδες σφαίρες συνεχώς πριν χρειαστεί μια γρήγορη επαναφόρτιση.
Η λαβή είναι τοποθετημένη στη μέση του όπλου για να κατανέμεται ομοιόμορφα το βάρος και το μπροστινό μέρος έχει τρία κουμπιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών βολής, αλλαγή ισχύος και ενεργοποίηση και απενεργοποίηση.
Ο υψηλότερος ρυθμός βολής του ηλεκτρομαγνητικού όπλου μπορεί να φτάσει αρκετές χιλιάδες βολές ανά λεπτό, υπερβαίνοντας τον ρυθμό των συμβατικών τουφεκιών, που είναι περίπου 700 έως 800 βολές ανά λεπτό.


Η τεχνολογία του μέλλοντος στα όπλα

Το όπλο κέρδισε την προσοχή όλων μετά το ντεμπούτο του στην αεροπορική έκθεση στο Zhuhai το 2022.
Οι Κινέζοι κατασκευαστές εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία stealth για να προετοιμαστούν για μία σύγχρονη και τεχνολογικά εξελιγμένη μάχη.
Αν και το Πεκίνο έχει τοποθετήσει αυτό το όπλο και την τεχνολογία καθαρά για έλεγχο ταραχών, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μάχη.
Για παράδειγμα, μια προηγούμενη αναφορά σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πρότεινε ότι η Κίνα δοκίμασε το εν λόγω όπλο τοποθετημένο σε πολεμικό πλοίο που λειτουργεί με ηλεκτρομαγνητική ενέργεια αντί για πυρίτιδα.
Αυτό θα του επέτρεπε να χτυπήσει έναν στόχο 199 χιλιόμετρα μακριά με ταχύτητες έως και 2,5 χλμ ανά δευτερόλεπτο.
Οι δοκιμές στο όπλο θα ολοκληρωθούν στα τέλη 2023 και το όπλο θα είναι έτοιμο για πόλεμο μέχρι το 2025.
Επιπλέον, ένας ανώνυμος στρατιωτικός αναλυτής με έδρα το Πεκίνο είπε στους Global Times ότι η τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικής εκτόξευσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φονικά όπλα, όπως φορητά και πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος.
Επιπροσθέτως, ο εμπειρογνώμονας εκτίμησε πως θα μπορούσε χρησιμοποιηθεί για αεράμυνα λόγω του ρυθμού γρήγορης βολής του.
Ενώ η ανάπτυξη και η δοκιμή αυτής της νέας τεχνολογίας έχουν προβληθεί ως σημαντική ανακάλυψη, η Κίνα μπορεί να μην είναι η μόνη χώρα που εργάζεται για την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας. Οι αντίπαλοί της, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, πλησιάζουν, ενώ η Ρωσία μπορεί να το έχει ήδη χρησιμοποιήσει σε μάχη.

Οι Ρώσοι το χρησιμοποίησαν στην Ουκρανία

Τον Ιούλιο του 2021, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι διέκοψε των εν λόγω όπλων προκειμένου να αποδεσμεύσει πόρους για έρευνα υπερηχητικών όπλων.
Ωστόσο, την ίδια χρονιά, μια εταιρεία άρχισε να δέχεται προπαραγγελίες για αυτό που περιέγραψε ως «το πρώτο και μοναδικό τουφέκι Gauss χειρός στον κόσμο» για 3.375 δολάρια.
Το τουφέκι GR-1 Anvil Gauss αναφέρεται ότι μπορεί να εκτοξεύει διάφορες μεταλλικές σφαίρες λόγω της χρήσης ισχυρών μαγνητών.
sty.jpg
Τα τουφέκια Gauss, γνωστά και ως όπλα, χρησιμοποιούν ηλεκτρισμένα πηνία για να παράγουν ένα μαγνητικό πεδίο που ωθεί σιδηρομαγνητικά βλήματα σε υψηλές ταχύτητες.
Το GR-1, σύμφωνα με το ArcFlash, διαθέτει μια «προηγμένη τεχνολογία φόρτισης πυκνωτή» που επιτρέπει στην μπαταρία ιόντων λιθίου 25v να φορτίζει γρήγορα τα πηνία, επιτρέποντας στο όπλο να πυροβολεί με πλήρη φόρτιση κάθε τρία δευτερόλεπτα και πιο γρήγορα σε χαμηλότερα επίπεδα φόρτισης.
Εκτός από τις ΗΠΑ, ο περιφερειακός αντίπαλος της Κίνας, η Ιαπωνία, εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη ηλεκτρομαγνητικών οπλικών συστημάτων.
Το 2022 το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός συστήματος ηλεκτρομαγνητικού πολέμου για την αντιμετώπιση εχθρικών υπερηχητικών πυραύλων.
Μπορεί να στοχεύσει πλοία, πυραύλους και αεροσκάφη.
Επίσης εκτοξεύει βλήματα με ταχύτητα 7 Mach, ή επτά φορές την ταχύτητα του ήχου.
Η Ιαπωνία θέλει να συνδυάσει την τεχνολογία railgun με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύστημα αναχαίτισης.
Λέγεται ότι η Ρωσία ότι έχει χρησιμοποιήσει ένα πραγματικό ηλεκτρομαγνητικό όπλο στην επιχείρηση κατά της Ουκρανίας.
Τον Ιούλιο του 2022, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε - επικαλούμενο κάποιες ανώνυμες πηγές - ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά ηλεκτρομαγνητικά όπλα τελευταίας τεχνολογίας σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία για να εξουδετερώσουν τα εχθρικά drones.
«Τα ρωσικά ηλεκτρομαγνητικά συστήματα Stupor χρησιμοποιήθηκαν εναντίον ουκρανικών drones για πρώτη φορά στην ειδική επιχείρηση της Ουκρανίας», είπε η ίδια πηγή.
Το όπλο χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία και ήταν πολύ εύκολο στη χρήση. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης