Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καμία προοπτική για διαπραγματεύσεις με Ουκρανία - Διευκρινίσεις Lukashenko για ειρηνευτικό σχέδιο

Ρωσία: Καμία προοπτική για διαπραγματεύσεις με Ουκρανία - Διευκρινίσεις Lukashenko για ειρηνευτικό σχέδιο
Οι συνομιλίες Putin - Lukashenko θα εστιάσουν στο Ενωσιακό Κράτος Ρωσίας - Λευκορωσίας
Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχει καμία προοπτική για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία διαμηνύει η Ρωσία, τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin θα υποδεχθεί στη Μόσχα τον Λευκορώσο ομόλογό του, Alexander Lukashenko, ο οποίος πριν από περίπου μια εβδομάδα είχε διατυπώσει τη δική του ειρηνευτική πρόταση για την ουκρανική κρίση.
«Προφανώς ο Alexander Lukashenko θα θεωρήσει απαραίτητο να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο που είχε προτείνει για την Ουκρανία.
Οι δύο πρόεδροι θα ανταλλάξουν απόψεις» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος πάντως τόνισε ότι Putin και Lukashenko θα ανταλλάξουν απόψεις για τη συνεργασία των δύο κρατών και για τις κοινές τους ανησυχίες για την ασφάλεια.

Στο επίκεντρο το Ενωσιακό Κράτος

«Οι συνομιλίες θα εστιάσουν στις διμερείς σχέσεις.
Είναι μια συνομιλία για την προετοιμασία της αυριανής συνεδρίασης του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου του Ενωσιακού Κράτους.
Έχουμε ένα κοινό πρόγραμμα δράσης, στο οποίο προχωρούμε βήμα – βήμα, έχουμε συμμαχικά προγράμματα» υπογράμμισε ο Peskov.

Η πρόταση Lukashenko

Υπενθυμίζεται πως ο Lukashenko είχε προτείνει την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει καμία αναδιάταξη των δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.
Ωστόσο η Μόσχα το είχε εξαρχής απορρίψει, αναφέροντας πως η πρόταση αυτή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης