Τελευταία Νέα
Διεθνή

To NATO προετοιμάζεται για αερομαχίες με τη Ρωσία στην Ουκρανία - Καμία τύχη χωρίς άμεση εμπλοκή του

To NATO προετοιμάζεται για αερομαχίες με τη Ρωσία στην Ουκρανία - Καμία τύχη χωρίς άμεση εμπλοκή του
Χωρίς την καταστολή της ρωσικής αεράμυνας, κάτι που δεν είναι εφικτό χωρίς την άμεση εμπλοκή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ο αριθμός των ξένων αεροσκαφών δεν παίζει σημαντικό ρόλο
Σχετικά Άρθρα
Για αερομαχίες με τη Ρωσία πάνω από την Ουκρανία προετοιμάζεται το ΝΑΤΟ, σημειώνει το South Front, τονίζει ωστόσο ότι χωρίς την καταστολή της ρωσικής αεράμυνας, κάτι που δεν είναι εφικτό χωρίς την άμεση εμπλοκή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ο αριθμός των ξένων αεροσκαφών που αποστέλλονται στην Ουκρανία δεν παίζει σημαντικό ρόλο.

Μαχητικά MiG-19 από την Πολωνία

Στις 3 Απριλίου, η Πολωνία επιβεβαίωσε ότι είχε μεταφέρει τα μαχητικά της MiG-29 στην Ουκρανία.
Ο επικεφαλής του Γραφείου Διεθνούς Πολιτικής του Πολωνού Προέδρου υποστήριξε ότι η μεταφορά της πρώτης παρτίδας ολοκληρώθηκε.
Νωρίτερα, ο Πολωνός Πρόεδρος ανακοίνωσε την προμήθεια των πρώτων τεσσάρων Mig-29.
Ο συνολικός αριθμός των αεροσκαφών που ετοιμάζονται για την Ουκρανία δεν αποκαλύφθηκε.
Η Βαρσοβία φέρεται να διαθέτει συνολικά 40 μαχητικά MiG-29, εκ των οποίων μόνο τα 29 είναι σε λειτουργία.
Στα τέλη Μαρτίου, η Σλοβακία έστειλε επίσης τέσσερα MiG-29 στο Κίεβο. Συνολικά, η Μπρατισλάβα συμφώνησε να παράσχει 13 μαχητικά. Τα υπόλοιπα αεροσκάφη θα πρέπει να παραδοθούν "τις επόμενες εβδομάδες".
Στο Κρεμλίνο, οι αποφάσεις αυτές ονομάστηκαν "διάθεση παλαιού, περιττού εξοπλισμού".

Μαχητικά αεροσκάφη από τη Βόρεια Μακεδονία

Την 1η Απριλίου, η Βόρεια Μακεδονία επιβεβαίωσε επίσημα την απόφασή της να προμηθεύσει την Ουκρανία με 12 επιθετικά ελικόπτερα Mi-24.
Έως και 6 από αυτά φέρεται να αναβαθμίστηκαν, μεταξύ άλλων και από την ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems.
Τα αεροσκάφη προσαρμόστηκαν για αλληλεπίδραση με το ΝΑΤΟ.
Τα ελικόπτερα έλαβαν νέα ηλεκτρονικά συστήματα, σύστημα νυχτερινής όρασης Aviators, σύστημα πλοήγησης και υπέρυθρο φωτισμό.
Η Βόρεια Μακεδονία αγόρασε αυτά τα ελικόπτερα από την Ουκρανία το 2001, όταν το Κίεβο ξεπούλησε παλιό σοβιετικό στρατιωτικό εξοπλισμό.
Τώρα το Κίεβο προσπαθεί να πάρει πίσω τα ελικόπτερά του.
Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι τα Σκόπια μεταφέρουν τέσσερα επιθετικά αεροσκάφη Su-25 στην Ουκρανία, τα οποία επίσης αγοράστηκαν από το Κίεβο.
Τα αεροσκάφη δεν έχουν πετάξει από το 2004.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ουκρανοί στρατιωτικοί μηχανικοί με ναζιστικά διακριτικά εντοπίστηκαν να επιθεωρούν και να επισκευάζουν τα Su-25 σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Βόρεια Μακεδονία τον Ιούνιο.
Απαντώντας σε επίσημα αιτήματα δημοσιογράφων, το Υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά επιθετικών αεροσκαφών στο Κίεβο.

Καμία τύχη για το ΝΑΤΟ χωρίς την άμεση εμπλοκή του

Στις 3 Απριλίου, ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Αεροπορίας της AFU δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός διαθέτει ήδη τρεις ταξιαρχίες μαχητικών MiG-29 και δύο ταξιαρχίες Su-27 σε υπηρεσία.
Παράλληλα, σημείωσε ότι πρόκειται για παλιά σοβιετικά μαχητικά τέταρτης γενιάς, τα οποία είναι ηθικά και φυσικά ξεπερασμένα.
Μία ταξιαρχία περιλαμβάνει τρεις μοίρες των 12 αεροσκαφών η κάθε μία.
Δηλαδή, θα πρέπει να υπάρχουν περίπου 108 μαχητικά σε 3 ταξιαρχίες.
Ωστόσο, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχουν μόνο 72 αεροσκάφη MiG-29 στις ουκρανικές ταξιαρχίες.
Έτσι, αυτές οι ταξιαρχίες είναι πιθανό να μην είναι ακόμη πλήρεις.
Οι ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις έχασαν πολλά αεροσκάφη και επαγγελματίες πιλότους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.
Η ρωσική αεράμυνα εξακολουθεί να αναχαιτίζει ουκρανικά αεροσκάφη σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Χωρίς την καταστολή της ρωσικής αεράμυνας, κάτι που δεν είναι εφικτό χωρίς την άμεση εμπλοκή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ο αριθμός των ξένων αεροσκαφών που αποστέλλονται στην Ουκρανία δεν παίζει σημαντικό ρόλο, σημειώνει το South Front.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης