Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκεπτικισμός στην πρώτη γενική συνέλευση της UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse: Απαντήσεις ζητούν οι μέτοχοι

Σκεπτικισμός στην πρώτη γενική συνέλευση της UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse: Απαντήσεις ζητούν οι μέτοχοι
Οι μέτοχοι της UBS αναμένεται να ζητήσουν διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση της τράπεζας για την ύπαρξη ενός σαφούς σχεδίου για την επόμενη μέρα από την εξαγορά της Credit Suisse
Σχετικά Άρθρα
Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα αναμένεται να πραγματοποιεί σήμερα (5/4/2023) η γενική συνέλευση των μετόχων της UBS, καθώς είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά την εξαγορά της Credit Suisse.
Οι μέτοχοι θα επιδιώξουν να λάβουν από το διοικητικό συμβούλιο διαβεβαιώσεις για την ύπαρξη ενός σαφούς σχεδίου μετά την εξαγορά, ένα deal που παραμένει βυθισμένο σε διαμάχες, νομικούς κινδύνους και… σκεπτικισμό.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti, θα αναλάβει τα ηνία την Τετάρτη μετά την… επιστροφή του στην την περασμένη εβδομάδα, καθώς η UBS αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ της ενσωμάτωσης των δραστηριοτήτων της Credit Suisse. Η επιστροφή του Ermotti θεωρήθηκε από πολλούς ως μια προσπάθεια αποκατάστασης της ηρεμίας, καθώς η μακρόχρονη φήμη της χώρας για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
Η UBS ανακοίνωσε κέρδη 7,6 δισ. δολαρίων για το σύνολο του 2022 και οι μετοχές της παραμένουν σε άνοδο άνω του 10% μετά την αλλαγή του έτους.

Ανησυχίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα σχέδια της UBS ενδέχεται να περιλαμβάνουν περικοπές θέσεων εργασίας περίπου 20-30% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του νέου σχήματος που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.
Χθες πραγματοποιήθηκε η τελευταία γενική συνέλευση των μετόχων της Credit Suisse. Η διοίκηση της τράπεζας ήρθε αντιμέτωπη με την οργή των μετόχων, οι οποίοι ζητούσαν απαντήσεις σχετικά με τη συμφωνία ύψους 3 δισ. ελβετικών φράγκων (3,3 δισ. δολαρίων), που πραγματοποιήθηκε εσπευσμένα κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου και στερούσε από τους μετόχους τόσο της UBS όσο και της Credit Suisse δικαίωμα ψήφου.
Ο πρόεδρος της Credit Suisse, Axel Lehmann, δήλωσε ότι «λυπάται ειλικρινά» για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζόμενους και υποστήριξε ότι το σχέδιο ανάκαμψης της τράπεζας μετά από χρόνια ζημιών, σκανδάλων και παραλείψεων βρισκόταν σε καλό δρόμο μέχρι που η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ προκάλεσε πλήγμα στην εμπιστοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης