Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η General Motors διώχνει 5.000 εργαζόμενους με εθελουσία - Στόχος της να μειώσει τα κόστη κατά 2 δισ. δολάρια

ΗΠΑ: Η General Motors διώχνει 5.000 εργαζόμενους με εθελουσία - Στόχος της να μειώσει τα κόστη κατά 2 δισ. δολάρια
Οι μετοχές της GM διαπραγματεύονταν με πτώση 2,1%,  παρόλο που ο CFO της εταιρείας Paul Jacobson είπε ότι η ζήτηση για φορτηγά και SUV της GM παραμένει ισχυρή στις Ηνωμένες Πολιτείες
Σχετικά Άρθρα
Περίπου 5.000 εργαζόμενοι της General Motors έλαβαν αποζημιώσεις για να εγκαταλείψουν την εταιρεία, προκειμένου να καταφέρει να μειώσει τα κόστη της κατά 2 δισ. δολάρια δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Οι μετοχές της GM διαπραγματεύονταν με πτώση 2,1%, παρόλο που ο CFO της εταιρείας Paul Jacobson είπε ότι η ζήτηση για φορτηγά και SUV της GM παραμένει ισχυρή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η GM μπόρεσε να αυξήσει τις τιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς τα προβλήματα των αλυσίδων εφοδιασμού διατήρησαν την παραγωγή υπό έλεγχο.
Σε ότι αφορά τις μελλοντικές κινήσεις ωστόσο, ο Jacobson είπε ότι δεν υπάρχει ευκαιρία να αυξηθούν οι τιμές πολύ περισσότερο.
«Πρέπει να σπεύσουμε να μειώσουμε τα κόστη», πρόσθεσε.
Η General Motors έδωσε ως στόχο να κάνει περικοπές ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το λειτουργικό κόστος μέχρι το τέλος του 2024, με το 30%-50% του συνόλου να έχει επιτευχθεί φέτος.
Αν ανταποκριθούν και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα εθελουσίας με τις αποζημιώσεις που δίνει η εταιρεία, υπάρχει περίπτωση η GM να καταφέρει να πετύχει το στόχος τη εντός του 2023, είπε πε ο Jacobson κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Bank of America.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης