Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δυο μεγάλες ασφαλιστικές ανανέωσαν την κάλυψη του κατεστραμμένου αγωγού Nord Stream 1

Γερμανία: Δυο μεγάλες ασφαλιστικές ανανέωσαν την κάλυψη του κατεστραμμένου αγωγού Nord Stream 1
Η ύπαρξη ασφάλισης αναμένεται πάντως ότι θα διευκολύνει κάθε εργασία επισκευής που θα απαιτηθεί στον αγωγό για την επανέναρξη των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Βαλτική Θάλασσα προς την Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
Οι γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες Allianz και Munich Re ανανέωσαν την ασφαλιστική κάλυψη για τον κατεστραμμένο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1, ανέφεραν πέντε πηγές με γνώση του θέματος στο Reuters, σε μια κίνηση που υποδεικνύει ότι η αποκατάστασή του και η επαναλειτουργία του δεν έχουν ακόμη αποκλειστεί.
Η ασφάλιση του αγωγού από δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Γερμανίας είναι κρίσιμης σημασίας για το μακροπρόθεσμο μέλλον του.
Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός Nord Stream 1 αποτέλεσε την κύρια οδός για την έλευση του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη για μια δεκαετία, έως και την έκρηξη που ήρθε ως αποτέλεσμα  δολοφθοράς και κατέστρεψε τμήμα του αγωγού τον  περασμένο Σεπτέμβριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ασφάλιση του Nord Stream 1 έρχεται εκ πρώτης όψης σε αντίθεση με τη δημόσια στάση της Γερμανίας που έχει διακόψει τις σχέσεις με τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά μία από τις πέντε πηγές ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν είχε αντιταχθεί στην παροχή της.
Οι περισσότερες δυτικές ασφαλιστικές έχουν διαγράψει τα μερίδιά τους στον αγωγό.
Οι ασφαλιστικές Munich Re και Allianz καθώς και η καγκελαρία της Γερμανίας αρνήθηκαν κάθε σχόλιο ενώ το υπουργείο Οικονομίας είπε ότι η ασφάλιση δεν ήταν μέρος της υποστήριξης που είχε παρείχε η κυβέρνηση στο παρελθόν για τον αγωγό.
Η Ρωσία έχει μερίδιο 51% στον Nord Stream 1 μέσω θυγατρικής του κρατικού ενεργειακού ομίλου Gazprom.
Ορισμένοι από τους Γερμανούς μετόχους του Nord Stream τάσσονται υπέρ της διατήρησης του κατεστραμμένου αγωγού για να επαναλειτουργήσει όταν βελτιωθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία, δήλωσαν χωριστά δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο καλύπτει ζημιές στον αγωγό και ζητήματα διακοπής εργασιών, είπε μια από τις πηγές.
Η ύπαρξη ασφάλισης αναμένεται πάντως ότι θα διευκολύνει κάθε εργασία επισκευής που απαιτείται για την επανέναρξη των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Βαλτική Θάλασσα προς την Ευρώπη.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης