Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Παραδόθηκε το πυραυλικό σύστημα «Iskander» από τη Ρωσία

Λευκορωσία: Παραδόθηκε το πυραυλικό σύστημα «Iskander» από τη Ρωσία
Σύμφωνα με τον Shoygu, στις 3 Απριλίου, σε έναν από τους ρωσικούς χώρους δοκιμών, ξεκίνησε η εκπαίδευση των λευκορωσικών ομάδων σχετικά με τον τρόπο χρήσης του «Iskander» για την προστασία του Ομοσπονδιακού Κράτους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax
Το πυραυλικό σύστημα «Iskander-M» το οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί συμβατικούς και πυρηνικούς πυραύλους, παραδόθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu.
Σύμφωνα με τον Shoigu, στις 3 Απριλίου, σε έναν από τους ρωσικούς χώρους δοκιμών, ξεκίνησε η εκπαίδευση των λευκορωσικών ομάδων σχετικά με τον τρόπο χρήσης του «Iskander» για την προστασία του Ομοσπονδιακού Κράτους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.
Στο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Shoygu επεσήμανε ότι μέρος της στρατιωτικής αεροπορίας της Λευκορωσίας μπορεί πλέον να φέρει πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politika.rs.
«Μερικά από τα λευκορωσικά επιθετικά αεροσκάφη έχουν αποκτήσει την ικανότητα να στοχεύουν εχθρικούς στόχους με πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Shoigu, μεταδίδει το RIA Novosti.
Τόνισε ότι πρόκειται για απάντηση στην αύξηση της μαχητικής ετοιμότητας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και στην εντατικοποίηση των πληροφοριακών δραστηριοτήτων της Συμμαχίας κοντά στα σύνορα Ρωσίας και Λευκορωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο Tanjug.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης