Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fake news η φωτογραφία της Γαλλίδας υπουργού στο εξώφυλλο του Playboy - Δείτε την πραγματική φωτογράφιση

Fake news η φωτογραφία της Γαλλίδας υπουργού στο εξώφυλλο του Playboy - Δείτε την πραγματική φωτογράφιση
Η συγκεκριμένη εικόνα, ωστόσο, είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας
Με αφορμή την πραγματική είδηση ότι η Schiappa, υφυπουργός της γαλλικής κυβέρνησης, φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Playboy και έδωσε μακροσκελή συνέντευξη για το έργο της, κυκλοφόρησε, δήθεν ως πραγματικό εξώφυλλο του περιοδικού, μια εικόνα με την Schiappa ντυμένη πολύ αποκαλυπτικά.
Η συγκεκριμένη εικόνα, ωστόσο, είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας, όπως έγραψαν τα ελληνικά Hoaxes.
Η fake φωτογραφία κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο.
Η εικόνα που δείχνει δήθεν ολόκληρο το εξώφυλλο του περιοδικού Playboy, με εικονιζόμενη την υφυπουργό της γαλλικής κυβέρνησης Schiappa, να φορά εσώρουχα, είναι αποκλειστικά και μόνο αποτέλεσμα ψηφιακής σύνθεσης και επεξεργασίας.
755a343ac83f40e4af4d262d3f729560.jpg

Η πραγματική φωτογράφιση είναι η παρακάτω:

fdd60eedce0b41709873821c1236f9fb.jpg

Προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας

Κατασκευάστηκε μέσω Photoshop από έναν χρήστη του Twitter που ανάρτησε την εικόνα την Πρωταπριλιά του 2023, και έκτοτε έχει παραδεχτεί ότι είναι δικό του έργο και όχι πραγματική φωτογραφία της Σιαπά ή εξώφυλλο του Playboy.
Η εικόνα είναι προϊόν σύνθεσης αφενός από τμήμα εξωφύλλου του Playboy που διέρρευσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στο οποίο διακρίνεται το κεφάλι της υφυπουργού, και αφετέρου από ελεύθερη δικαιωμάτων φωτογραφία μοντέλου που φορά λευκά εσώρουχα, χρησιμοποιώντας το τμήμα από το λαιμό και κάτω. Μάλιστα, Ο χρήστης των social media Jack Blag που την ανήρτησε έχει επανειλημμένα διευκρινίσει εκ των υστέρων ότι πρόκειται για δική του, ψηφιακή επεξεργασία μέσω Photoshop, και δεν πρόκειται για πραγματική φωτογραφία ή εξώφυλλο στο Playboy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης