Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Λευκορωσία οι Iskander M – Shoigu: Καταστρέφουμε δυτικά όπλα, προχωράμε στο Donbass

Στη Λευκορωσία οι Iskander M – Shoigu: Καταστρέφουμε δυτικά όπλα, προχωράμε στο Donbass
Ο Shoigu ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να καταστρέφει όπλα και εξοπλισμό που φτάνουν στην Ουκρανία από τη Δύση.
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία έχει ήδη προμηθεύσει τη Λευκορωσία με το πυραυλικό σύστημα Iskander – M, το οποίο έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει πυραύλους τόσο με συμβατικές όσο και με πυρηνικές κεφαλές υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος τόνισε πως ήδη από χθες Δευτέρα 3 Απριλίου ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει να εκπαιδεύει σε αυτό το οπλικό σύστημα Λευκορώσους στρατιώτες.
Μάλιστα ο Shoigu υπογράμμισε πως έχουν ολοκληρωθεί και οι απαραίτητες ενέργειες στα μαχητικά αεροσκάφη της Λευκορωσίας έτσι ώστε αυτά να μπορούν να μεταφέρουν και πυρηνικά όπλα και πυραύλους.

Επέλαση στο Donbass

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε πως οι μάχες στο Donbass εξελίσσονται και οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να απελευθερώνουν εδάφη, τονίζοντας πως οι συστηματικές επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας κατέστησαν εφικτό ώστε να διακοπεί ο ανεφοδιασμός των ουκρανικών δυνάμεων.

Ανεφοδιασμός τέλος

«Στρατιωτικές επιχειρήσεις εξελίσσονται σε Artemovsk (Bakhmut), Avdeevka καθώς και στις κατευθύνσεις Liman και Kupyansk» είπε ο Shoigu, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις με υψηλής ακρίβειας όπλα σε στρατιωτικές υποδομές των Ουκρανών κατέστησαν δυνατό να διακοπεί η παραγωγή σειράς οπλικών συστημάτων και ο ανεφοδιασμός του ουκρανικού στρατού με πυρομαχικά και καύσιμα.

Καταστρέφουμε δυτικά όπλα

Επιπλέον, ο Shoigu ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να καταστρέφει όπλα και εξοπλισμό που φτάνουν στην Ουκρανία από τη Δύση.
Μάλιστα υποστήριξε πως η καταστροφή τους γίνεται τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και κατά το στάδιο της μεταφοράς τους
«Μόνο από την αρχή του τρέχοντος έτους, 59 συστήματα πυροβολικού M777, 13 αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού Paladin, 14 αμερικανικής κατασκευής εκτοξευτές HIMARS, καθώς και 30 αυτοκινούμενες εγκαταστάσεις πυροβολικού από την Πολωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Τσεχική Δημοκρατία έχουν καταστραφεί» τόνισε ο Shoigu, ο οποίος έσπευσε να προειδοποιήσει τη Δύση πως με τη στάση της και με τη συνεχιζόμενη προμήθεια ολοένα και πιο ισχυρών όπλων στη Ρωσία, επιτείνουν τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης και ευρύτερης ανάφλεξης του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης