Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ρωσικό «όπλο της Κρίσεως» που μπορεί να εξαφανίσει παράκτιες ακτές - Οι πυρηνικές τορπίλες του προκαλούν ραδιενεργά τσουνάμι

Το ρωσικό «όπλο της Κρίσεως» που μπορεί να εξαφανίσει παράκτιες ακτές - Οι πυρηνικές τορπίλες του προκαλούν ραδιενεργά τσουνάμι
Το νέο υποβρύχιο τμήμα του Στόλου του Ειρηνικού θα περιλαμβάνει άλλα υποβρύχια εκτός από τα υποβρύχια Belgorod και Khabarovsk.
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία σχεδιάζει να δρομολογήσει ένα νέο τμήμα του στόλου των υποβρυχίων του Ειρηνικού εξοπλισμένου με φονικές τορπίλες με πυρηνική ικανότητα όπως το Poseidon, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης TASS.
Ο στόλος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2024 ή το πρώτο εξάμηνο του 2025. Τον Ιανουάριο, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι είχε παραγάγει τις αρχικές τορπίλες Poseidon.
Αυτή η ανακοίνωση ήρθε τέσσερα χρόνια αφότου ο Πρόεδρος Putin παρουσίασε αυτόν τον πρωτοποριακό τύπο στρατηγικού πυρηνικού όπλου και επιβεβαίωσε ότι η δική του πυρηνική πηγή θα το τροφοδοτούσε.
Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι η κατασκευή της παράκτιας υποδομής για τα υποβρύχια που θα μεταφέρουν τις πυρηνικά ικανές υπερ-τορπίλες Poseidon έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους.
«Η απόφαση για τη δημιουργία τμήματος πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην Καμτσάτκα έχει ληφθεί. Θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2024 ή το πρώτο εξάμηνο του 2025», ανέφερε το TASS, επικαλούμενο άγνωστη αμυντική πηγή.
Το νέο υποβρύχιο τμήμα του Στόλου του Ειρηνικού θα περιλαμβάνει άλλα υποβρύχια εκτός από τα υποβρύχια Belgorod και Khabarovsk. Η έκθεση σημείωσε ότι αυτά τα υποβρύχια ειδικού σκοπού θα επικεντρωθούν στη στρατηγική αποτροπή εκτός από τα άλλα καθήκοντά τους.

Ρωσικό υποβρύχιο Belgorod

Το Belgorod, ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιo θα παραμείνει σε υπηρεσία με τον ρωσικό στόλο του Ειρηνικού και θα είναι οπλισμένο με πυρηνοκίνητες υπερ-τορπίλες Poseidon.
Το υποβρύχιο παραδόθηκε στον ναυτικό στόλο χωρίς τον βασικό του οπλισμό στις 8 Ιουλίου 2022 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε επιχειρησιακή αξιολόγηση στον βόρειο ρωσικό στόλο.
Από την άλλη πλευρά, το Khabarovsk, ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στο πλαίσιο του Project 09851, βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής στο Sevmash Shipyard, μέρος της United Shipbuilding Corporation.
Ένας περιορισμένος αριθμός επιβεβαιωμένων πληροφοριών για το όπλο Poseidon είναι διαθέσιμος στο κοινό. Ωστόσο, στρατιωτικοί αναλυτές προτείνουν ότι είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός τορπίλης και drone που μπορεί να εκτοξευθεί από πυρηνικό υποβρύχιο.

Ρωσικό πυρηνικό drone Poseidon

Μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, Ρώσοι σχολιαστές εξαπέλυσαν απειλές κατά της Δύσης, υποστηρίζοντας ότι οι τορπίλες Poseidon μπορούν να προκαλέσουν ραδιενεργά τσουνάμι που φτάνουν σε ύψος έως και 1.000 πόδια.
Ενώ οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς, αναγνωρίζουν ότι οι τορπίλες του Ποσειδώνα θα μπορούσαν ενδεχομένως να καταστρέψουν τις παράκτιες πόλεις των εχθρικών εθνών.
Μόλις απελευθερωθεί από το υποβρύχιο, η τορπίλη Poseidon λειτουργεί παρόμοια με ένα drone, επιτρέποντάς του να καθοδηγείται εξ αποστάσεως στους στόχους του.
Ένας απόστρατος Ρώσος διοικητής, ο Yevgeny Buzhinsky, υποστήριξε πρόσφατα τη χρήση του Ποσειδώνα εναντίον του Λονδίνου, υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία θα έπαυε να υπάρχει εάν η Μόσχα αναπτύξει το Poseidon.
Ο Vijainder K. Thakur, ένας βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας και στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, είπε στους EurAsian Times, «Ο Ποσειδώνας είναι ένα όπλο της καταστροφής. Είναι ένα όπλο μετά την Αποκάλυψη. Το πιο σημαντικό σημείο του, είναι ότι πρόκειται για ένα πυρηνικό όπλο. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αποτρεπτικά. Δεν έχει αξία μάχης. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολέμους. Μπορεί μόνο να αποτρέψει τους πολέμους».
Η ρωσική κυβέρνηση έχει επίσης επιτύχει σημαντικές προόδους στη δημιουργία και ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων, τα οποία αποτελούν σημαντική πρόκληση για τα σημερινά αμυντικά συστήματα λόγω της εξαιρετικής ταχύτητας και ευελιξίας τους.
Αυτά τα Poseidon και τα υπερηχητικά οπλικά συστήματα έχουν ξεχωριστή σημασία από στρατιωτική άποψη.

1198862.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης