Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Έτοιμοι οι Ουκρανοί για αντεπίθεση στη Zaporizhia - Για αυτό χτυπούν τη Μελιτόπολη

Ρωσία: Έτοιμοι οι Ουκρανοί για αντεπίθεση στη Zaporizhia - Για αυτό χτυπούν τη Μελιτόπολη
Ο ουκρανικός στρατός έχει συγκεντρώσει 75.000 στρατιώτες για την αντεπίθεση στη Zaporizhia λέει ο φιλορώσος Vladimir Rorov
Σχετικά Άρθρα
Στην πρόθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να εξαπολύσουν την αντεπίθεση τους στην επαρχία της Zaporizhia, μέρος της οποίας έχει προσαρτηθεί από τη Ρωσία και τελεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, αποδίδει τους συνεχείς βομβαρδισμούς στη Μελιτόπολη ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του φιλορωσικού κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία».
Όπως λέει μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, «η αύξηση του αριθμού των χτυπημάτων από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στη Μελιτόπολη προκαλείται από την ανάγκη αναγνώρισης της κατάστασης στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας επίθεσης στην κατεύθυνση της Zaporizhia» καθώς οι Ουκρανοί ερευνούν τι συμβαίνει στο έδαφος.

Ανά πάσα στιγμή η αντεπίθεση

Ο Rogov υπογραμμίζει πως η αντεπίθεση των Ουκρανών θα μπορούσε να αρχίσει ανά πάσα στιγμή, επισημαίνοντας πως η Zaporizhia είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες του ουκρανικού στρατού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Rogov προειδοποιεί για μια ουκρανική επίθεση στη Zaporizhia.
Στις 27 Μαρτίου είχε αναφέρει ότι οι Ουκρανοί είχαν συγκεντρώσει μια δύναμη 75.000 στρατιωτών για μια επίθεση στη Zaporizhia.
Όπως τόνισε, η επιθετική κίνηση ματαιώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να εξαλείψουν τουλάχιστον 400 Ουκρανούς μαχητές ενώ έχει υποστηρίξει πως η ουκρανική αντεπίθεση θα γίνει τόσο από την ξηρά όσο και από το νερό, υπονοώντας προφανώς κάποια κίνηση από τον ποταμό Δνείπερο.
Μάλιστα, τονίζει ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky στην επαρχία της Zaporizhia που εξακολουθεί να ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις, επιβεβαιώνει έμμεσα την προετοιμασία για την επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης