Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοιγμα Ρωσίας: Έτοιμος για συνάντηση με τον Blinken (ΗΠΑ) ο Lavrov στις 24/4 στον ΟΗΕ

Άνοιγμα Ρωσίας: Έτοιμος για συνάντηση με τον Blinken (ΗΠΑ) ο Lavrov στις 24/4 στον ΟΗΕ
Εχθρική δύναμη η ΕΕ, έχει «χάσει» τη Ρωσία και η ευθύνη είναι δική της υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμος για μια συνάντηση με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Anthony Blinken κατά την επικείμενη επίσκεψη του στον ΟΗΕ στις 24 με 25 Απριλίου εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος εξαπολύει επίθεση στην Ε.Ε., τονίζοντας ότι αυτή έχει μετατραπεί σε εχθρική δύναμη.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι είναι καθ’όλα έτοιμη για μια συνάντηση Lavrov – Blinken στον ΟΗΕ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα «καυτά» διμερή και όχι μόνο θέματα και εφόσον βέβαια το επιθυμούν αυτό και οι ΗΠΑ.

Ποτέ δεν αρνηθήκαμε συναντήσεις

«Η συνάντηση αυτή εξαρτάται από δύο παράγοντες.
Πρώτον που θα βρίσκεται ο υπουργός Blinken σε αυτές τις ημερομηνίες και δεύτερον από την ικανότητα και την επιθυμία του να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών μας» υπογράμμισε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya.
Όπως λέει ο Ρώσος διπλωμάτης, η Ρωσία ουδέποτε αρνήθηκε συναντήσεις με εκείνους τους ανθρώπους που πραγματικά θέλουν αυτές τις επαφές.
«Εάν ζητηθεί μια τέτοια συνάντηση, υποθέτω ότι ο υπουργός Lavrov θα είναι έτοιμος να συναντήσει τον υπουργό Blinken» υπογράμμισε ο Nebenzya.

Εχθρική δύναμη η ΕΕ

Την ίδια στιγμή σε δηλώσεις του στη ρωσική εφημερίδα Argumenty i Fakty, ο Ρώσος ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει εχθρική δύναμη την ΕΕ, αναφέροντας πως η Ευρώπη έχει «χάσει» τη Ρωσία.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «χάσει» τη Ρωσία.
Και η ευθύνη είναι δική της.
Είναι οι χώρες μέλη της ΕΕ και οι ηγέτες της ΕΕ που δηλώνουν ανοικτά ότι θεωρούν απαραίτητο να καταφερθεί, όπως το θέτουν, στρατηγική ήττα στη Ρωσία» είπε ο Lavrov, τονίζοντας ότι η Μόσχα έχει πάρει τις αποφάσεις της για το πώς θα αντιμετωπίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, η ΕΕ εφοδιάζει το «εγκληματικό καθεστώς» στο Κίεβο με όπλα και του στέλνει εκπαιδευτές.
«Αντιδρώντας σε εχθρικά μέτρα, θα ενεργούμε με σκληρό τρόπο αν είναι απαραίτητο, με βάση τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας και την αρχή της αμοιβαιότητας, που είναι αποδεκτή στη διπλωματική πρακτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης