Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Trump ξεκίνησε για τη Νέα Υόρκη - Θα εμφανιστεί στο δικαστήριο - Κινητοποίηση Ρεπουμπλικανών

ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Trump ξεκίνησε για τη Νέα Υόρκη - Θα εμφανιστεί στο δικαστήριο - Κινητοποίηση Ρεπουμπλικανών
Εν όψει της άφιξης Trump οι 55.000 αστυνομικοί της Νέας Υόρκης έχουν τεθεί σε επιφυλακή
Σχετικά Άρθρα
Μια αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τον Donald Trump αναχώρησε από τη Φλόριντα για τη Νέα Υόρκη, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να εμφανιστεί αύριο Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες.
Ο υπόθεση αφορά τις διαδικασίες καταβολής ποσού 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Stormy Daniels λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.
Στον δρόμο προς το αεροδρόμιο είχαν συγκεντρωθεί ορισμένοι υποστηρικτές του Trump.
«Είναι προσβολή (...) Ο Donald Trump θα είναι ο επόμενος πρόεδρός μας», φώναζαν δύο από αυτούς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams που είναι πρώην αστυνομικός, προειδοποίησε τους «ταραξίες» που ενδέχεται να πάνε αύριο στην πόλη του.
«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο και απλό: συγκρατηθείτε», είπε ο δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την επικεφαλής της αστυνομίας, την Κίτσαντ Σιούελ.
Από την περασμένη Παρασκευή έχουν τεθεί σε επιφυλακή και οι 55.000 αστυνομικοί της Νέας Υόρκης, ενόψει της άφιξης του Trump.
Έχουν στηθεί μεταλλικοί φράχτες γύρω από τον Πύργο Trump και έχουν αποκλειστεί δρόμοι γύρω από το δικαστήριο του Μανχάταν.
Λίγο νωρίτερα ωστόσο ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές» που να σχετίζονται με την εμφάνιση του Trump στο δικαστήριο.
Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Marjory Taylor Green ανήρτησε στο Twitter πρόσκληση προς τους υποστηρικτές του κόμματος να διαδηλώσουν μαζί της κοντά στο κτίριο του δικαστηρίου, λέγοντας «στόχος τους δεν είναι ο πρόεδρος Trump, στόχος τους είμαστε εμείς, εκείνος απλώς βρίσκεται στη μέση».
Κάποιοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ζητήσει να εκτελεστούν ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Alvin Bragg και τα μέλη της Επιτροπής Ενόρκων που αποφάνθηκε ότι πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες στον Trump, σύμφωνα με την οργάνωση Site Intelligence Group.
Ο Trump θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 4/4/ και ώρα 14.15 ώρα Νέας Υόρκης (21.15 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας απ’ όπου θα κάνει μια δήλωση στις 20.15, τοπική ώρα (03.15 της Τετάρτης, 5/4/ ώρα Ελλάδας).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης