Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Νέα υποχώρηση Netanyahu - Αναβάλλει την αποπομπή του Υπουργού Άμυνας που εναντιώθηκε στη δικαστική μεταρρύθμιση

Ισραήλ: Νέα υποχώρηση Netanyahu - Αναβάλλει την αποπομπή του Υπουργού Άμυνας που εναντιώθηκε στη δικαστική μεταρρύθμιση
Ο Gallant υπήρξε ο μοναδικός υπουργός της κυβέρνησης Netanyahu που αντιτάδθηκε στην αμφιλεγόμενη δικαστική μεταρρύθμιση
Σχετικά Άρθρα
O Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu αποφάσισε να αναβάλλει την αποπομπή του υπουργού Άμυνας Yoav Gallant, μια αποπομπή που ανακοινώθηκε πριν από περισσότερο από μια εβδομάδα.
Η αναβολή αυτή γίνει λόγω της περίπλοκης κατάστασης που επικρατεί στον τομέα ασφαλείας, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan.
«Λόγω της εξελισσόμενης κατάστασης στον τομέα ασφαλείας, ο Netanyahu θα ασχοληθεί με το ζήτημα του υπουργού Άμυνας σε βάθος χρόνου», μετέδωσε ο Kan, επικαλούμενος μια πολιτική πηγή.
Το γραφείο του πρωθυπουργού δεν προέβη σε κανένα άμεσο σχόλιο.
Ο Gallant υπήρξε ο μοναδικός υπουργός της κυβέρνησης Netanyahu που έλαβε θέση κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η ισραηλινή κυβέρνηση και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, προειδοποιώντας μάλιστα για τον κίνδυνο επέκτασης του κινήματος διαμαρτυρίας και στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.
Η απόλυση του Gallant φάνηκε να είναι η σταγόνα που ξεχίλισε το ποτήρι καθώς οι κοινωνικές διαμαρτυρίες τριών μηνών έγιναν πιο έντονες την επόμενη αμέσως μέρα, με πολλές χιλιάδες διαδηλωτές να απέκλειουν τους δρόμους και να βάζουν φωτιές στην κεντρική αρτηρία του Τελ Αβίβ όλη τη νύχτα.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναβάλει την αποπομπή του Gallant για να αποφύγει την πρόκληση ρήγματος στη χώρα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης