Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούρσα εξοπλισμών ξεκινούν οι ΗΠΑ - Παραγγελίες 4,5 δισ. δολ. για πυραύλους ακριβείας παίρνει η Lockhhed Martin

Κούρσα εξοπλισμών ξεκινούν οι ΗΠΑ -  Παραγγελίες 4,5 δισ. δολ. για πυραύλους ακριβείας παίρνει η Lockhhed Martin
Η σύμβαση αφορά την παραγγελία μεγάλου αριθμού πυραύλων Joint-Air-to-Ground Missiles (JAGM) και HELLFIRE
Σχετικά Άρθρα
Η Lockheed Martin Corp ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός στρατός της ανέθεσε ένα πολυετές συμβόλαιο παραγωγής πυραύλων Joint-Air-to-Ground Missiles (JAGM) και HELLFIRE, στο πλαίσιο μιας σύμβασης που μαζί με τις επεκτάσεις της ενδέχεται να φτάσει σε αξία ως τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η σύμβαση, η οποία θα έχει αξία 439 εκατομμυρίων δολαρίων για τον πρώτο χρόνο της, είναι μια από τις τρεις πρώτες πολυετείς συμβάσεις για την προμήθεια πυρομαχικών ακριβείας που δόθηκαν στην αμυντική βιομηχανία από το Πεντάγωνο, με το σκεπτικό ππως αν δημιουργήσει αποθέματα,  θα αποτρέψει μια επίθεση της Κίνας στην Ταϊβάν.
Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος Joe Biden ζήτησε 842 δισεκατομμύρια δολάρια για το Πεντάγωνο και 44 δισεκατομμύρια δολάρια για προγράμματα που σχετίζονται με την άμυνα στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, το Υπουργείο Ενέργειας και άλλες υπηρεσίες.
Η πρόταση για τον αμυντικό προϋπολογισμό του έτους 2024 είναι 28 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τα 858 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2022.
Η Lockheed πρόσθεσε ότι η σύμβαση που υπέγραψε με το Πεντάγωνο προσφέρει επίσης τρία πρόσθετες διαδοχικές συμβάσεις που θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2023, αυξάνοντας τη συνολική αξία του συμβολαίου έως και 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος τεσσάρων ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης