Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα υψηλά οι ροές πετρελαίου της Ρωσίας, παρά τις εξαγγελίες για μείωση της παραγωγής

Σε νέα υψηλά οι ροές πετρελαίου της Ρωσίας, παρά τις εξαγγελίες για μείωση της παραγωγής
Οι αποστολές ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για πρώτη φορά την εβδομάδα έως τις 31 Μαρτίου
Σχετικά Άρθρα
Αυξάνονται οι θαλάσσιες ροές αργού πετρελαίου της Ρωσίας, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι η απειλούμενη από το Κρεμλίνο μείωση της παραγωγής έχει αντίκτυπο στην ποσότητα που διατίθεται στη διεθνή αγορά.
Οι αποστολές της χώρας αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα σε νέο υψηλό 4,13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά τις επτά ημέρες έως τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων που συγκέντρωσε το Bloomberg.
Ο λιγότερο ευμετάβλητος μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.
Η Ρωσία δεσμεύτηκε να μειώσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως από τον περασμένο μήνα έως τον Ιούνιο ως απάντηση σε ένα ανώτατο όριο τιμών της Ομάδας των G7 για τις πωλήσεις αργού της χώρας.
Την Κυριακή, παρέτεινε τη διάρκεια της περικοπής μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κίνησης της ομάδας παραγωγών OPEC+.

Θα μειώσει η Ρωσία τις παραδόσεις;

Δεν υπάρχουν ενδείξεις από τα στοιχεία για τις εξαγωγές ότι η αρχική περικοπή έχει εφαρμοστεί, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν θα γίνει πραγματική μείωση τους επόμενους μήνες.
Τα κλεισίματα συντήρησης στα διυλιστήρια της ίδιας της Ρωσίας και η εκτροπή προς τα λιμάνια της ορισμένων ποσοτήτων αργού που προηγουμένως διοχετεύονταν με αγωγούς στην Ευρώπη ενδέχεται να έχουν υπονομεύσει τον αντίκτυπο της όποιας μείωσης της παραγωγής.
Την ίδια ώρα, το ανώτατο όριο τιμών που επιβλήθηκε στις υπερπόντιες πωλήσεις αργού της Μόσχας θα παραμείνει στα 60 δολάρια το βαρέλι, με τον μηχανισμό να θεωρείται ότι κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να διατηρεί τη ροή του ρωσικού αργού, ενώ πλήττει την πρόσβαση του Κρεμλίνου σε πετροδολάρια.
Η Ρωσία εξακολουθεί να βασίζεται σε δυτικούς ασφαλιστές για να καλύψει περισσότερο από το ήμισυ του στόλου των δεξαμενόπλοιων που εξάγουν το πετρέλαιό της, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων πραγματοποιείται κάτω από το ανώτατο όριο.

russia_oil.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης