Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μείωση της μεταποίησης στην ευρωζώνη - Στο 47,3 τον Μάρτιο του 2023, λόγω πληθωρισμού

Νέα μείωση της μεταποίησης στην ευρωζώνη - Στο 47,3 τον Μάρτιο του 2023, λόγω πληθωρισμού
Η μεταποιητική δραστηριότητα παραμένει κάτω από τις 50 μονάδες για ένατο συνεχόμενο μήνα
Περαιτέρω μείωση παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2023, καθώς λόγω του υψηλού πληθωρισμού μειώθηκε η κατανάλωση, σύμφωνα με έρευνα που έδειξε ότι το κόστος παραγωγής μειώθηκε για πρώτη φορά από τα μέσα του 2020.
Ειδικότερα, ο τελικός δείκτης για τη μεταποίηση της S&P Global υποχώρησε στο 47,3 τον Μάρτιο από 48,5 τον Φεβρουάριο, λίγο πριν από την προκαταρκτική μέτρηση του 47,1, αλλά κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για ένατο μήνα.
Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί έναν σύνθετο δείκτη PMI που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη (5/4/2023) και θεωρείται καλός οδηγός για την οικονομική υγεία, αυξήθηκε ωστόσο σε υψηλό 10 μηνών στο 50,4 από 50,1.
«Η μεταποίηση της Ευρωζώνης παραμένει σε ταραγμένα νερά, με τα εργοστάσια να αναφέρουν μείωση της ζήτησης για αγαθά για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα εν μέσω της εκτίναξης του κόστους ζωής, της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής, της στροφής προς την απομάκρυνση αποθεμάτων και της υποτονικής εμπιστοσύνης των πελατών», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος επιχειρήσεων της S&P Global.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης