Διεθνή

Απόγνωση Ουκρανών: Δεν φτάνουν τα πυρομαχικά - Ανίκανο να ανταποκριθεί το ΝΑΤΟ

Απόγνωση Ουκρανών: Δεν φτάνουν τα πυρομαχικά - Ανίκανο να ανταποκριθεί το ΝΑΤΟ
Την έλλειψη πυρομαχικών έχει παραδεχθεί και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg
Σε απόγνωση βρίσκονται οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις καθώς πληθαίνουν οι αναφορές πως δεν τους επαρκούν πλέον τα πυρομαχικά για να αντιμετωπίσουν το ρωσικό στρατό.
Σε δηλώσεις του σε ουκρανικό μέσο (Diaspora UA στο YouTube) ο πρώην υποδιοικητής των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας, Serhiy Krivonos υποστήριξε ότι τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να παράγουν αρκετά πυρομαχικά για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
«Χιλιάδες πυρομαχικά δαπανώνται καθημερινά κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία.
Τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ είναι ανίκανα να παράγουν την αναγκαία ποσότητα βλημάτων, ακόμα και εάν τώρα αρχίσουν την παραγωγή τους» υπογράμμισε ο Ουκρανός υποστράτηγος.
Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι εκκλήσεις και οι αναφορές για την έλλειψη βλημάτων στον ουκρανικό στρατό.

Παραδοχή Stoltenberg

Είναι χαρακτηριστικό πως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg είχε παραδεχθεί πρόσφατα πως η Δύση πρέπει να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα έτσι ώστε να αυξήσουν τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία.
Μάλιστα ο Stoltenberg είχε παραδεχθεί πως ο σημερινός ρυθμός κατανάλωσης πυρομαχικών από τις ουκρανικές δυνάμεις είναι πολύ υψηλότερες από το σημερινό ρυθμό παραγωγής.
Πρόσφατα η ΕΕ αποφάσισε να ενεργοποιήσει ένα σχέδιο βάσει του οποίου, θα παραδώσει σε διάστημα 12 μηνών στην Ουκρανία περίπου 1 εκατομμύριο οβίδες από τα υπάρχοντα αποθέματα και θα προχωρήσει σε κοινές παραγγελίες για οβίδες 155 χιλιοστών.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει τη διάθεση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης