Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα McDonald's: Κλείνει προσωρινά τα γραφεία της στις ΗΠΑ - Προς χιλιάδες απολύσεις

Βόμβα McDonald's: Κλείνει προσωρινά τα γραφεία της στις ΗΠΑ - Προς χιλιάδες απολύσεις
Εκτιμάται ότι στην αλυσίδα εργάζονται τουλάχιστον 150.000 εργαζόμενοι, εκ των οποίων το 70% στις ΗΠΑ
Σε μια απόφαση – σοκ προχωρά η αλυσίδα McDonald's, η οποία αποφάσισε στο πλαίσιο ευρύτερης αναδιάρθρωσης της εταιρείας, να κλείσει προσωρινά τα γραφεία της στις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, καθώς φέρεται να ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, αν και δεν είναι σαφές πόσοι υπάλληλοι θα απολυθούν, εσωτερικό mail της εταιρείας καλεί τους υπαλλήλους στις ΗΠΑ αλλά σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, να εργαστούν από τα σπίτια τους από σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου.

Το mail

«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 3ης Απριλίου, θα κοινοποιήσουμε τις βασικές αποφάσεις που σχετίζονται με τους ρόλους και τα επίπεδα στελέχωσης σε ολόκληρο τον οργανισμό» αναφέρει στο mail της η εταιρεία που έχει έδρα το Σικάγο, σύμφωνα με την WSJ.
Επιπλέον, η εταιρεία καλεί τους εργαζόμενους να ακυρώσουν όλες τις κατ' ιδίαν συναντήσεις με πωλητές και άλλους συνεργάτες στα κεντρικά της γραφεία.

150.000 εργαζόμενοι

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η αλυσίδα απασχολεί τουλάχιστον 150.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων το 70% βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται η McDonald's είχε ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο ότι θα επανεξετάσει τα επίπεδα προσωπικού των επιχειρήσεών της στο πλαίσιο μιας ανανέωσης της επιχειρηματικής της στρατηγικής, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απολύσεις σε κάποιους τομείς, αλλά και «επέκταση» σε κάποιους άλλους.
Εκτιμάται πως οι νέες εξελίξεις θα αρχίσουν σταδιακά να ανακοινώνονται από σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου.

Φθίνουσα πορεία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το αμερικανικό National Association for Business Economics, περίπου το 20% των αμερικανικών εταιρειών ενδέχεται να μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης.
Μέχρι σήμερα, απολύσεις έχουν ανακοινωθεί από εταιρείες όπως η Walt Disney Company, η Amazon, η Meta (κατέχει το Facebook και το Instagram), το Twitter, η Alphabet, η Microsoft, η Boeing και μια σειρά άλλες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης