Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Ο πρώην πρωθυπουργός Kiril Petkov κερδίζει, με ισχνή διαφορά, τις εκλογές σύμφωνα με τα exit polls

Βουλγαρία: Ο πρώην πρωθυπουργός Kiril Petkov κερδίζει, με ισχνή διαφορά, τις εκλογές σύμφωνα με τα exit polls
Είναι οι πέμπτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια στη γειτονική χώρα
Ο πρώην πρωθυπουργός Kiril Petkov κέρδισε τις πέμπτες εκλογές της Βουλγαρίας μέσα σε δύο χρόνια, όπως έδειξαν τα exit polls, αλλά η ισχνή διαφορά γεγονός που απειλεί να παρατείνει το πολιτικό αδιέξοδο και υπονομεύει την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 2 Απριλίου 2023.
Ο συνασπισμός με επικεφαλής το κόμμα «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» του Petkov κέρδισε 26,4%, σύμφωνα με exit poll που διενεργήθηκε από την Alpha Research και δημοσιεύθηκε από το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι BNT.
Ο αντίπαλός του, το κόμμα Gerb του πρώην πρωθυπουργού Boyko Borissov, κέρδισε 25,5% στις βουλευτικές κάλπες. Τρία άλλα κόμματα μπήκαν επίσης στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα exit polls, τα οποία ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν τα ακριβή αποτελέσματα που αναμένονται αργότερα το βράδυ ή τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Σε πολιτικό αδιέξοδο

Η χώρα των 6,5 εκατομμυρίων κατοίκων, η φτωχότερη της ΕΕ, αναζητά διέξοδο από το πολυετές πολιτικό τέλμα, αφού μια σειρά από διαδοχικές εκλογές δεν έδωσαν σε καμία πολιτική δύναμη αρκετή υποστήριξη για να συγκεντρώσει κυβερνητική πλειοψηφία. Εάν το αδιέξοδο συνεχιστεί, ενδέχεται να διεξαχθούν νέες εκλογές αργότερα φέτος.
Κατά τη διάρκεια των δύο ετών των βραχύβιων κυβερνήσεων, το μεγαλύτερο μέρος της εξουσίας βρισκόταν στα χέρια προσωρινών υπουργικών συμβουλίων που διορίστηκαν από τον Rumen Radev, έναν εκπαιδευμένο στο ΝΑΤΟ πρώην πιλότο μαχητικών και στρατηγό, ο οποίος έχει λάβει θέσεις υπέρ της Μόσχας, μεταξύ άλλων, λέγοντας ότι η Κριμαία είναι ρωσική σε μια προεκλογική εκστρατεία και χαρακτηρίζοντας τους αντιπάλους που υποστηρίζουν τον εξοπλισμό της Ουκρανίας ως πολεμοκάπηλους.
BTA :: Distribution of the Seats Based on Exit Polls by Four Agencies
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης