Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση στο Bakhmut – Ευχαριστώ τους στρατιώτες μας

Zelensky: Ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση στο Bakhmut – Ευχαριστώ τους στρατιώτες μας
«Ευχαριστώ τους στρατιώτες μας που πολεμούν στην Avdiivka, στη Maryinka και στο Bakhmut. Ειδικά στον Bakhmut», είπε ο Zelensky
Ως ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση στο Bakhmut ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται προς το κέντρο της πόλης.
«Ευχαριστώ τους στρατιώτες μας που πολεμούν στην Avdiivka, στη Maryinka και στο Bakhmut. Ειδικά στον Bakhmut», είπε ο Zelensky στην καθιερωμένη καθημερινή ομιλία του.
«Εκεί (σ.σ. Bakhmut) η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη», πρόσθεσε.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν εδώ και μήνες να περικυκλώσουν και να καταλάβουν το Bakhmut μια πόλη 70.000 κατοίκων πριν από τη ρωσική επιχείρηση.
Ο εξέχων Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Oleh Zhdanov είπε ότι οι μάχες έχουν τυλίξει το κέντρο της πόλης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν αποκρούσει 25 εχθρικές επιθέσεις, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταλάβει το εργοστάσιο μετάλλων AZOM, το οποίο τα ουκρανικά στρατεύματα υπερασπίζονταν για μέρες.
«Ο εχθρός επιτίθεται στο κέντρο της πόλης από τα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια και προσπαθεί να πάρει την πόλη υπό τον πλήρη έλεγχό του», είπε ο Zhdanov, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με τον ουκρανικό στρατό, σε βίντεο που προβλήθηκε στο YouTube, όπως μεταδίδει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης