Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η UBS θα περικόψει έως και το 30% του προσωπικού της μετά τη εξαγορά της Credit Suisse

Γιατί η UBS θα περικόψει έως και το 30% του προσωπικού της μετά τη εξαγορά της Credit Suisse
Ήδη, τα τμήματα HR είδαν να κατακλύζονται από τραπεζίτες της Credit Suisse που αναζητούσαν νέες θέσεις εργασίας,
Σχετικά Άρθρα
Η UBS Group AG θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 20% έως 30% μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse Group AG, μειώνοντας έως και 36.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, ανέφερε η SonntagsZeitung, επικαλούμενη ανώτερο στέλεχος της UBS, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία τη νΚυριακή 2 Απριλίου 2023.
Στην Ελβετία θα απολυθούν έως και 11.000 εργαζόμενοι, ανέφερε η ελβετική εφημερίδα. Οι δύο πιστωτικοί οργανισμοί απασχολούσαν μαζί σχεδόν 125.000 άτομα στο τέλος του 2022, με περίπου το 30% του συνόλου στην Ελβετία.
Αυτός ο αριθμός των προβλεπόμενων απολύσεων επισκιάζει τις 9.000 περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε η Credit Suisse πριν από τη διάσωσή της από την UBS τον περασμένο μήνα.
Αναμενόταν ότι το τελικό σύνολο των απολύσεων θα έφτανε σε πολλαπλάσιο αριθμό από αυτόν, δεδομένης της σημαντικής επικάλυψης μεταξύ των δύο πρώην ανταγωνιστών.
Δημόσια, η UBS δήλωσε ότι θα δώσει σαφή στοιχεία σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας το συντομότερο δυνατό.
Αν και ήταν προφανές ότι επρόκειτο για σημαντικές απολύσεις, ο οργανισμός θεωρεί τη διατήρηση των ταλέντων ως σημαντικό μέρος του επιχειρηματικού ρίσκου υλοποίησης της εξαγοράς.

Μεγάλη η προσφορά…

Εταιρείες όπως η Deutsche Bank AG, η Citigroup Inc. και η JPMorgan Chase & Co. ετοιμάζονται να προσλάβουν ορισμένους από τους τραπεζίτες επενδύσεων και τους διαχειριστές περιουσίας που πιθανόν θα απολυθούν.
Ήδη, τα τμήματα HR είδαν να κατακλύζονται από τραπεζίτες της Credit Suisse που αναζητούσαν νέες θέσεις εργασίας, όπως δήλωσαν στο Bloomberg τον περασμένο μήνα άνθρωποι από περισσότερες από δώδεκα εταιρείες.
Η επείγουσα εξαγορά της Credit Suisse από τη μεγαλύτερη ελβετική ανταγωνίστριά της σε μια συμφωνία ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοινώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση στις 19 Μαρτίου, μετά από πέντε ημέρες συνομιλιών με τη μεσολάβηση αξιωματούχων.

Οι μαζικές εκροές καταθέσεων

Τα πολυετή σκάνδαλα στην Credit Suisse κορυφώθηκαν με μαζικές εκροές καταθέσεων, οι οποίες θα την είχαν οδηγήσει σε κατάρρευση την επόμενη Δευτέρα, αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας.
Η κυβέρνηση κατέφυγε σε νόμο έκτακτης ανάγκης για να προωθήσει τη συμφωνία χωρίς να χρειαστεί να ζητήσει την έγκριση των μετόχων. Έτσι, ενώ στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών -που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα- αναμένεται να ακουστούν πολλές οργισμένες φωνές, ο αντίκτυπος των μετόχων θα είναι περιορισμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης