Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές: Συνέλαβαν γυναίκα στη Γαλλία και κινδυνεύει με πρόστιμο 12.000 ευρώ, επειδή... κριτίκαρε τον Macron μέσω Facebook

Πρωτοφανές: Συνέλαβαν γυναίκα στη Γαλλία και κινδυνεύει με πρόστιμο 12.000 ευρώ, επειδή... κριτίκαρε τον Macron μέσω Facebook
Μία γυναίκα από τη βόρεια Γαλλία πρόκειται να δικαστεί για φερόμενη προσβολή του προέδρου Emmanuel Macron στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σχετικά Άρθρα
Άνευ προηγουμένου περιστατικό στη Γαλλία επιβεβαιώνει ένα δυστοπικό περιβάλλον ανελευθερίας και αυταρχισμού
Μία γυναίκα από τη βόρεια Γαλλία πρόκειται να δικαστεί για φερόμενη προσβολή του προέδρου Emmanuel Macron στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το περιστατικό συνέβη όταν η γυναίκα χαρακτήρισε τον Macron «βρωμιάρη» σε μια ανάρτησή της στο Facebook.
Αν κριθεί ένοχη, μπορεί να της επιβληθεί ένα βαρύ πρόστιμο 12.000 ευρώ, αν και η φυλάκιση δεν είναι στο τραπέζι.
Η δίκη έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Ιούνιο.
Η σύλληψη της γυναίκας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (31/3/2023), μετά από καταγγελία που κατέθεσε το τοπικό διοικητικό γραφείο ως απάντηση στην ανάρτησή της στο Facebook.
Ο εισαγγελέας του Saint Omer Mehdi Benbouzid επιβεβαίωσε τη σύλληψη αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η εν λόγω ανάρτηση στο Facebook δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου, μια ημέρα πριν από την τηλεοπτική συνέντευξη του Macron στο TF1, όπου υπερασπίστηκε τα επίμαχα σχέδιά του για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που έχουν προκαλέσει διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Κατηγορία: Προσβολή του προέδρου της δημοκρατίας

Στην ανάρτησή της στο Facebook, η γυναίκα είχε γράψει: «Αυτός ο βρωμιάρης θα σας μιλήσει στη 1:00 μ.μ.… πάντα βλέπουμε αυτόν τον βρωμιάρη στην τηλεόραση».
Η κατηγορούμενη, μια γυναίκα 50 ετών συμμετείχε ενεργά στις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» που αμφισβήτησαν τον Macron κατά την πρώτη του θητεία.
Κατηγορούμενη για «προσβολή του προέδρου της δημοκρατίας», η γυναίκα πρόκειται να δικαστεί στο Saint Omer στις 20 Ιουνίου.
Μιλώντας στην περιφερειακή εφημερίδα La Voix du Nord, η γυναίκα υποστήριξε πως η περίπτωσή της εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης των φωνών, που αντιδρούν στον Γάλλο πρόεδρο από κάθε δημόσιο βήμα.
Η 50χρονη που λέγεται Valerie διηγήθηκε το σοκ της όταν αντιλήφθηκε ότι αστυνομικοί είχαν φτάσει στο σπίτι της για να τη συλλάβουν.
«Τους ρώτησα αν ήταν αστείο, δεν είχα συλληφθεί ποτέ», είπε.
«Δεν είμαι ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης